Αναστάσιος Καγιάογλου: Τεράστιες οι δυνατότητες για τον Δήμο Παρανεστίου

Συνέντευξη του νέου Δημάρχου Παρανεστίου Αναστάσιου Καγιάογλου στα “Χ”

0
1990

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες για ένα δήμο όπως ο Δήμος Παρανεστίου που έχει όλα τα χαρακτηριστικά να αναπτυχθεί στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Στόχος μας είναι η στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέσεις «κλειδιά» που θα δίνουν άμεσα λύσεις και απαντήσεις στα θέματα των δημοτών μας, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ μιλώντας μεταξύ άλλων για τα επόμενα βήματα στον Δήμο Παρανεστίου, αλλά και για τα προβλήματα της περιοχής.

Κύριε Καγιάογλου, είναι τελικώς η κατάσταση στον Δήμο Παρανεστίου όπως την περιμένατε πριν εκλεγείτε; Eννοώ σε επίπεδο δυνατοτήτων και στελέχωσης.

Κατ΄ αρχήν κύριε Ψωμά, να σας ευχαριστήσω για την παρούσα συνέντευξη και την δυνατότητα να αναφερθώ σε ζητήματα του Δήμου Παρανεστίου μέσω της ιστορικής εφημερίδας της Δράμας, ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας. Όπως γνωρίζετε ένας Δήμος αποτελείται από ένα σύνολο ανθρώπων που εργάζονται για την διεκπεραίωση και διευθέτηση των καθημερινών αναγκών των δημοτών μας είτε είναι δημοτικοί υπάλληλοι είτε είναι αιρετοί. Όσον αφορά την εικόνα που έχουμε για την λειτουργία του δήμου μας είναι ότι έχουμε έναν οργανισμό όπου εμφανίζει κάποιες λειτουργικές αδυναμίες που οφείλονται σε ορισμένες περιπτώσεις σε έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και από την άλλη, είναι μια συμπαγής ομάδα ανθρώπων με όρεξη και διάθεση για δουλειά. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες για ένα δήμο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά να αναπτυχθεί στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Στόχος μας είναι η στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέσεις «κλειδιά» που θα δίνουν άμεσα λύσεις και απαντήσεις στα θέματα των δημοτών μας.

Ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα το αμέσως επόμενο διάστημα; Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει;

Με μια λέξη –Καθημερινότητα! Η σχέση των δημοτών μας, με εμάς πρέπει να μπει στην βάση της αμεσότητας και την όσο το δυνατόν γρήγορη επίλυση θεμάτων που ταλανίζουν τους πολίτες. Σαφέστατα υπάρχουν θεσμοί και όργανα που προγραμματίζουν, προτείνουν και εκτελούν έργο για την διευθέτηση των θεμάτων των δημοτών μας με τον Δήμο. Η πόρτα του Δήμου είναι και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Εγώ, οι αντιδήμαρχοι και οι αιρετοί είναι ανοιχτοί για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία του Δήμου Παρανεστίου. Και για να προχωρήσουμε μπροστά θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας πράξη την δέσμευση μας για έργο.

Σας ακούσαμε να μιλάτε για την ανάγκη ανάδειξης της περιοχής. Είναι θεωρείτε ο τουρισμός το κλειδί για να ξεφύγει ο Δήμος Παρανεστίου μπροστά;

Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερη και αποτελεί ένα σμαράγδι ιδιαίτερου κάλους από την πλευρά του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο φυσικό περιβάλλον πρέπει να προβληθεί πρώτα και να αναδειχθεί στην συνέχεια. Είναι στις προτεραιότητες μας να κάνουμε το Παρανέστι μια περιοχή που θα είναι γνωστή σε όλους. Η ανάπτυξη πρέπει να περάσει από το σχεδιασμό στην πράξη. Ο τουρισμός είναι όχημα ανάπτυξης και με τους κατάλληλους χειρισμούς από την πλευρά μας και σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα μπορέσει η περιοχή μας να προσφέρει αυτό που της αξίζει.

Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι εκτιμούν ότι οι δυνατότητες του Δήμου δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε μέχρι σήμερα. Συμμερίζεστε την άποψη αυτή;

Η εκλογή μου ως Δημάρχου Παρανεστίου κατέδειξε την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και του Δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνολική ανάπτυξη και πρόοδος της περιοχής μας. Δυστυχώς είχαμε μια σημαντική συρρίκνωση του πληθυσμού, μετανάστευση και γήρανσή του κάτι που οφείλεται εν μέρει και στην μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου. Η έλλειψη δομών και η ελλιπής προβολή του Δήμου μας, η δύσκολη οικονομική κατάσταση και η απαξίωση από την πλευρά των άλλων δημοσίων φορέων έφεραν αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα. Δεν θα μείνουμε αδρανείς, θα ενεργήσουμε και θα κινήσουμε θεσμούς και δομές για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Βλέπετε εφικτή την συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου; Θα βοηθούσε αυτό;

Η έννοια της πολυφωνίας είναι και η έννοια της Δημοκρατίας. Είναι φυσικό να υπάρχουν παρατάξεις και σχηματισμοί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα επιδιώξουμε να φέρουμε τις διαφορετικές φωνές στο τραπέζι και να ακουστούν όλοι. Ότι είναι επ΄ ωφελεία του Δήμου μας θα υιοθετηθεί και θα προχωρήσει, είτε είναι από την δική μας παράταξη, είτε είναι από την πλευρά της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Στις προθέσεις μας είναι η συνεργασία και αν είναι δυνατόν και η σύμπραξη μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας ενδιαφέρει να πάει ο Δήμος Παρανεστίου μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here