«Η νέα γενιά στο προσκήνιο»

0
2135

– «Δεκάδες Έλληνες χάνουν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση έδειξε απόλυτη ατολμία»
– Αξιοσημείωτη προσέλευση στην ομιλία Ανδρουλάκη στη Δράμα

Στη Δράμα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, που συναντήθηκε σε γνωστό καφέ της πόλης με φίλους του κινήματος και υποστηρικτές τής υποψηφιότητάς του, σε μια πολιτική εκδήλωση με αξιοσημείωτη συμμετοχή, από πλευράς προσέλευσης.
Ο κ. Ανδρουλάκης πραγματοποίησε ομιλία στη διάρκεια της οποίας κατέθεσε το σκεπτικό του για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής. Χαρακτήρισε δύσκολη την τρέχουσα περίοδο, τόσο για τη χώρα, όσο και για την παράταξη καθώς «υπήρξε», όπως είπε, μια αλληλουχία τραγικών γεγονότων με κορυφαία την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. σεβόμενα την παρακαταθήκη της, που είναι η ενότητα του κόμματος, πρέπει να δώσουν έναν ήπιο αγώνα με πολιτικό πολιτισμό χωρίς αντιπαραθέσεις που δεν έχουν περιεχόμενο και χωρίς υπαινιγμούς. Πρόσθεσε ότι η παράταξη είναι μια, όπως και αν ονομάστηκε μέχρι σήμερα (ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝ.ΑΛ. ΕΛΙΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη) και ξεκαθάρισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η παράταξη έδωσε πολύ μεγάλο αγώνα για να μείνει όρθια. Είπε ότι αν οι σημερινές δημοσκοπήσεις της δίνουν και πάλι μια προοπτική είναι γιατί υπάρχει και μπορεί να ξαναδώσει πάλι έναν αγώνα αύξησης της πολιτικής της επιρροής.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η ενότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο την πολιτική ηγεσία της παράταξης αλλά και τη βάση της και πρόσθεσε ότι η σύγκριση που υπάρχει δεν θα πρέπει να γίνεται μεταξύ των προέδρων της παράταξης, αλλά με τους πολιτικούς της αντιπάλους, για να φανεί η πραγματική της προσφορά στον τόπο.

Για τις εσωκομματικές εκλογές, είπε ότι οι πολίτες δεν καλούνται να ψηφίσουν μόνο για νέο πρόεδρο αλλά για ένα νέο ξεκίνημα με τη βάση του κόμματος ως πρωταγωνίστρια, εξηγώντας: «Αν μου δώσετε τη δυνατότητα, την επόμενη ημέρα δεν θα κάνουμε συνέδριο. Δεν μπορούμε να πάμε πάλι από τα πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει ένας επιτροπάριος στη Δράμα για να κάνει εκλογές. Πρώτα πρέπει να γίνει το κόμμα της βάσης, με τις οργανώσεις και τις νομαρχιακές του, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Όταν θα είμαστε έτοιμοι τότε θα γίνει το συνέδριο»

Σε ότι αφορά τις δημοτικές εκλογές είπε ότι δεν βλέπει τον λόγο να υπάρχει η παλιοκομματική φιλοσοφία του χρίσματος και διευκρίνισε: «Ξέρει κανείς καλύτερα από τον κόσμο της Δράμας, ποιο πρόσωπο είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει περισσότερα; Άρα θέλει μια άλλη φιλοσοφία. Δεν αλλάζουμε μόνο ηγεσία, αλλά αλλάζουμε συμπεριφορά και νοοτροπία».

Μιλώντας για τη σχέση των νέων με την πολιτική, είπε ότι την αποστρέφονται διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα κόμματα είναι πρόβλημα στη ζωή τους και δεν είναι λύση, προσθέτοντας: «To κόμμα πρέπει να είναι κύτταρο της δημοκρατίας. Κύτταρο της δημοκρατίας γίνεσαι όταν οι νέες γενιές μπορούν να σε εμπιστευτούν, διότι απαντάς στα προβλήματά τους, διότι είσαι ανοικτός, διότι δεν υπάρχουν εσωτερικοί μηχανισμοί αποκλεισμού, διότι η διαφορετικότητα είναι προίκα και όχι σύγκρουση…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι άλλο είναι η εσωτερική δημοκρατία και άλλο το “σκορποχώρι” και δεσμεύτηκε: «Εγώ λοιπόν θα διασφαλίσω ότι θα έχουμε και εσωτερική δημοκρατία και δεν θα είμαστε “σκορποχώρι”. Θα μάθει ο καθένας να σέβεται την πλειοψηφία αλλά και την μειοψηφία και να προχωρούμε όλοι μαζί, έτσι είναι τα σοβαρά ευρωπαϊκά κόμματα».

«Η κυβέρνηση έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή»
Νωρίτερα, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης και απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» για την επίσκεψή του στη Δράμα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα σε μία δύσκολη περίοδο μετά την απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, που δημιούργησε μεγάλη θλίψη και σε εμάς και στον ελληνικό λαό. Αλλά και μέσα σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας καθώς τα στοιχεία όλο και χειροτερεύουν και δεκάδες Έλληνες χάνουν τη ζωή τους καθημερινά. Η κυβέρνηση έδειξε απόλυτη ατολμία. Δεν πήρε γρήγορα μέτρα. Άλλα κράτη έκαναν τοπικές καμπάνιες και εμβολιασμούς πόρτα – πόρτα…». Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε στη συνέχεια, ότι η κυβέρνηση έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

«Έχουμε ευθύνη να ξαναφτιάξουμε την ενότητα του κόμματος, να μεγαλώσει, να πρωταγωνιστήσει, ως ένα κόμμα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ένα νέο ΠΑΣΟΚ, με νέους ανθρώπους και τη νέα γενιά στο προσκήνιο»
Σε ότι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, είπε ότι ο λαός έχει ανάγκη ένα κόμμα δημοκρατικό, προοδευτικό, ρεαλιστικό που χωρίς δημαγωγίες θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον τόπο. «Η Ελλάδα δεν αντέχει πια τα λάθη της ΝΔ, ούτε την ανεπάρκειά της αντιπολίτευσης. Άρα έχουμε ευθύνη να ξαναφτιάξουμε την ενότητα του κόμματος, να μεγαλώσει, να πρωταγωνιστήσει, ως ένα κόμμα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ένα νέο ΠΑΣΟΚ, με νέους ανθρώπους και τη νέα γενιά στο προσκήνιο, που θα έχει ένα ισχυρό πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας, ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, μείωσης των ανισοτήτων, απάντησης στο δημογραφικό και απόλυτης αξιοπιστίας στα μεγάλα εθνικά θέματα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτός είναι ο αγώνας μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ