Η οργανική αποκατάσταση των Συνοριακών Φυλάκων στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Δράμας και Ξάνθης

0
4247

Χρήσιμα συμπεράσματα άντλησαν τα στελέχη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από τις επισκέψεις τους στα ΠΡΟΚΕΚΑ Δράμας, Ξάνθης και Αττικής

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) επισκέφθηκε πρόσφατα τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Παρανεστίου Δράμας, Ξάνθης και Αμυγδαλέζας και Ταύρου στην Αττική με σκοπό να συνομιλήσει με τους νέους συνοριακούς φύλακες και με τη μόνιμη και αποσπασμένη δύναμη στελεχών που ενισχύουν τις δομές εδώ και πολλά χρόνια.
Τα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ συζήτησαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ξάνθης και Παρανεστίου με τους συναδέλφους τους που αποσπάστηκαν και βρίσκονται εκεί επί χρόνια σε μια «ιδιότυπη κατάσταση βραχείας παραμονής τους στις δομές αυτές» όπως ανάφερει η ΠΟΣΥΦΥ, και οι οποίοι αναζητούν την οργανική τους αποκατάσταση καθώς τοποθετήθηκαν πριν 7-8 χρόνια και παραμένουν εκεί με συνεχείς ανανεώσεις κάθε τρίμηνο.
Σύμφωνα με την ΠΟΣΥΦΥ τα στελέχη αυτά, πλέον αποτελούν σημαντικά και αναντικατάστατα μέρη για τη συνοριακή γραμμή και τη διαχείριση των δομών διότι κατάφεραν στις δύσκολες στιγμές να συνεισφέρουν τα μέγιστα και σήμερα με τη μεγάλη εμπειρία τους συνεχίζουν και συνεισφέρουν με την ίδια ένταση. Για την ΠΟΣΥΦΥ οι συνοριακοί αυτοί φύλακες αποτελούν σημαντικό και έμπειρο προσωπικό για την συνοριακή φύλαξη και τη διαχείριση του μεταναστευτικού και η αποκατάσταση τους τίθεται στην πρώτη γραμμή.

Οι προσλήψεις άμβλυναν την λειψανδρία στη φύλαξη και την επιτήρηση των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α
Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΠΟΣΥΦΥ, οι νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για τις συγκεκριμένες δομές, μαζί και με την δομή της Κορίνθου, έχουν βελτιώσει σημαντικά τη στελέχωση και σε μεγάλο βαθμό έχουν θεραπεύσει τη λειψανδρία που υπήρχε για χρόνια στη φύλαξη και την επιτήρηση των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. προσθέτοντας: «Οι νέοι συνάδελφοί μας, ήδη έχουν τοποθετηθεί και υπηρετούν στη διαχείριση των δομών αυτών μετά τη βασική εκπαίδευση και μετά τις βραχείες ειδικές εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται κατά τόπους από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθούν ισάξια στις ανάγκες και τα καθήκοντα τους. Με ιδιαίτερη χαρά, διαπιστώσαμε την καθολική ενσωμάτωση του προσωπικού αυτού και την άμεση προσαρμοστικότητα τους, σε πείσμα όσων επέμεναν για το αντίθετο και στηλίτευαν το πλαίσιο της εκπαίδευσης τους. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι, αποδεικνύουν καθημερινά τον βαθμό ετοιμότητάς τους που με την καταλυτική βοήθεια των έμπειρων παλιότερων αστυνομικών μπορούν να ανταποκριθούν όλοι μαζί στις απαιτήσεις φύλαξης και επιτήρησης των δομών αυτών».
Tα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ κατά τις επισκέψεις τους άκουσαν τα προβλήματα από το προσωπικό και έλαβαν ενημέρωση και από τις διοικήσεις των δομών αυτών αλλά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ζητήματα που, όπως αναφέρει η ΠΟΣΥΦΥ, είναι υποχρεωμένη να τα μεταφέρει στην ηγεσία του Αρχηγείου και να αναζητήσει άμεσα λύσεις που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού αλλά και στην ασφάλεια των δομών αυτών.
Στην κατεύθυνση αυτή έγινε επίσκεψη στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγο κ. Πασχάλη Συριτούδη όπου κατατέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις δομές Δράμας και Ξάνθης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει το παρόν για την υποστήριξη στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί σε αυτές τις δομές, αναζητώντας λύσεις σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει μέσα από τις επαφές της με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως το κάνει τόσα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!