Η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» έχει σχέδιο και δεν μένει στα λόγια

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Τάσσου υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”

0
2304

O Μιχάλης Τάσσου είναι γέννημα θρέμμα Χωριστιανός και μόνιμος κάτοικος Δράμας από το 1998. Μετά από 13 χρόνια ενεργούς Δικηγορίας και 7 χρόνια δραστηριοποίησης στον επιχειρηματικό κλάδο στον τομέα της εστίασης αλλά και μετά από 19 χρόνια ενεργούς κομματικής δράσης στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ και Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει ο ίδιος αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τους 49 συνυποψηφίους της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα” με επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο τον Χριστόδουλο Μαμσάκο για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού: Ενός Δήμου φιλόξενου προς τον πολίτη, αρωγό προς τον δημότη, δίπλα του στην καθημερινότητα και με όραμα για το αύριο…

Kύριε Τάσσου, είστε ένας από τους νέους υποψηφίους των Δημοτικών Εκλογών, παρόλα αυτά, ήδη με πολύ καλές περγαμηνές. Επιλέξατε να συστρατευθείτε με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο σε μια στιγμή που οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ραγδαίες και ίσως καθοριστικές για το μέλλον της. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Σας ευχαριστώ αρχικά για τα καλά σας λόγια. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε μια κοινή αφετηρία, τo πραγματικό ενδιαφέρον για το Δήμο, αυτό θέλω να πιστεύω. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν από τους πολίτες της Δράμας. Επέλεξα να ζήσω και να δραστηριοποιηθώ στην Πόλη μου. Επέλεξα να είναι αυτή η πόλη που θα δημιουργήσω στο μέλλον οικογένεια, δεν επέλεξα όμως να μείνω απαθής σε όλα αυτά που στα δικά μου μάτια την έχουν κρατήσει πίσω. Νομίζω πως ήρθε ώρα οι νέοι άνθρωποι να βγούμε μπροστά για την Δράμα σε όλα τα επίπεδα είτε αυτοδιοίκησης είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και η εισαγωγή της απλής αναλογικής γέννησαν μια επιτακτική ανάγκη, αυτήν της σύγκλισης και της συνεργασίας. Αυτό επέλεξα να κάνω και στρατεύθηκα με τον κο Μαμσάκο.

Η ανάδειξη της Δράμας, του πολιτισμού και της ιστορίας που κουβαλά είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί;

Η Δράμα είναι μια περιοχή με ιστορία και ιστορική συνέχεια από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και το σήμερα. Το αποτύπωμα της ιστορίας είναι έντονο όχι όμως αναδειγμένο. Είναι χρέος μας να μάθουμε, να κατανοήσουμε την ιστορία της Δράμας και να την αναδείξουμε. Παράλληλα το πολιτιστικό στίγμα της περιοχής είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένο και ο παλμός της παράδοσης χτυπά δυνατά. Το αρχαιολογικό μουσείο και πολιτιστικοί σύλλογοι έχουν αναλάβει σημαντικό ρόλο σε αυτό και θα πρέπει ο Δήμος να είναι αρωγός. Περαιτέρω η αποκατάσταση της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας και των δύο τεμένων, η συνέχιση των εργασιών του Βυζαντινού τείχους, με την ταυτόχρονη εκτέλεση του ΒΑΑ είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον επανασχεδιασμό του κέντρου της πόλης και τη δημιουργία ενός «ιστορικού και φυσιολατρικού περιπάτου» προς όφελος των πολιτών και ως πόλος έλξης επισκεπτών.

Πιστεύετε ότι ο τόπος μας έχει δυνατότητες να ανακάμψει οικονομικά; Έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγο σ’ αυτό;

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο για τη διαχείριση της καθημερινότητας και για τα «μερεμέτια» της πόλης και των χωριών. Βέβαια ένας δήμος δεν έχει περιθώρια ούτε επιδόματα να δώσει, ούτε φοροελαφρύνσεις, ούτε μειώσεις εισφορών. Μπορεί όμως να βοηθήσει στο να καταστεί η Δράμα ελκυστικότερη και φιλική προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα γιατί η ανάκαμψη θα έρθει μονάχα μέσα από αυτές. Μείωση της γραφειοκρατίας στις υπηρεσίες του Δήμου, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στήριξη με επαγγελματικό προσανατολισμό, κίνητρα σε νέους επιστήμονες να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στην πόλη τους θα είναι μια καλή αρχή. Από εκεί και πέρα θα πρέπει μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης να αποφασίσουμε ευρύτερα οι Δραμινοί που θέλουμε να κατευθύνουμε την πόλη και την οικονομία τις επόμενες δεκαετίες. Να επαναπροσδιορίσουμε το brand name «Δράμα» εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας.

Ποιές πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης Δημοτικής Αρχής;

Η νυν δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση ενός προγράμματος υποδομών παρά τα αντίθετα για τα οποία η αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει. Έργα που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των δραμινών όπως η αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης Γ΄ ζώνης και το κλείσιμο της χωματερής της Σίψας, έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης όπως το ΒΑΑ. Η συνέχιση του έργου αυτού που έχει ήδη εκπονηθεί θα αλλάξει την εικόνα της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες. Και θα πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα για το τι κέντρο θέλουμε.

Γιατί πιστεύετε ότι οι δραμινοί θα πρέπει να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” και να επιλέξουν για Δήμαρχο τον Χριστόδουλο Mαμσάκο;

Η παράταξη ενώνουμε τη Δράμα απέδειξε μέσα σε δυσμενές οικονομικά περιβάλλον ότι έχει σχέδιο για τη Δράμα και όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην υλοποίηση. Ο Χριστόδουλος Μαμσάκος έχει αποδείξει ότι χωρίς πολλά λόγια αλλά με ουσιαστική και αθόρυβη δουλειά μπορεί να συνθέσει δυνάμεις και να παράξει έργο. Η παράταξη μας είμαι κράμα εμπειρίας και νέων στελεχών. Με ανανέωση της τάξης του 80% περίπου έχει ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και ικανότητες διοίκησης.

Tι μήνυμα θα στέλνατε στους συνδημότες μας εν όψη εκλογών;

Θέλω να καλέσω τους συνδημότες μου να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές, να εκφραστούν και να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον του Δήμου τους. Να εμπιστευτούν στην παράταξή μας την διοίκηση του Δήμου για να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. Σε προσωπικό επίπεδο ζητώ να με στηρίξετε με την μία από τις τρεις ψήφους σας. Μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχω Όραμα για τον Δήμο μου και έχω όρεξη να δουλέψω για να υλοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ