Η πετυχημένη ιστορία του «Τοίχου» συνεχίζεται αδιάκοπα στη Δράμα

Ξεκίνησε η συγκέντρωση και σχολικών ειδών σε περισσότερα από 50 Φροντιστήρια

0
2802

Για δεύτερη φορά πραγματοποιείται από τον Τοίχο της Καλοσύνης στην Δράμα η επιτυχημένη προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τους μαθητές που θα ξεκινήσουν μαθήματα τον Σεπτέμβριο.

Όπως έλεγαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ χθες εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης “Εάν έχουμε μια σχολική τσάντα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε ξανά, μπορούμε να την γεμίσουμε με σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια ή μαρκαδόρους και να την χαρίσουμε”. Όπως ανακοίνωσαν για την ίδια πρωτοβουλία οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης “Η σχολική χρονιά σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται κι εμείς σας καλούμε για άλλη μια φορά να δείξετε έμπρακτα την ανιδιοτελή αγάπη σας! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «Από παιδί σε παιδί» …Βρείτε μια τσάντα (σε καλή κατάσταση και καθαρή), γεμίστε την αν μπορείτε με σχολικά είδη (τετράδια, κασετίνες, μολύβια κ.τ.λ) και προσθέστε το μήνυμα αγάπης σας για το παιδί σε ανάγκη που θα την πάρει! Πότε; Από 10-28 Ιουνίου! Σημεία συλλογής; Παραπάνω από 50 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών και χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Περισσότερες πληροφορίες με προσωπικό μήνυμα ή στο τηλέφωνο του Τοίχου: 6945233637”.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν αξιέπαινη και η προσπάθεια συλλογής σχολικών βιβλίων που προηγήθηκε από τους εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης, χάρη στην οποία περίπου 2800 βιβλία από το «Τριαντάφυλλό» μας διανεμήθηκαν σε σχολεία και βιβλιοθήκες του Νομού Δράμας βοηθώντας με τον τρόπο αυτό την φιλαναγνωσία αλλά κυρίως την πρόσβαση των παιδιών που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες, στο λογοτεχνικό βιβλίο. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσπάθεια που έγινε για την ενίσχυση και της νέας σχολικής βιβλιοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Προσοτσάνης, για την οποία οι εθελοντές του Τοίχου εισέπραξαν ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών.
Την ίδια ώρα βέβαια η δραστηριότητα του Τοίχου της Καλοσύνης που σχετίζεται με την σίτιση και την στήριξη άπορων οικογενειών συνεχίζεται τόσο στις γνωστές κρεμάστρες του Τοίχου που υπάρχουν εντός της Δράμας όσο και σε επίπεδο τακτικής στήριξης δεκάδων συγκεκριμένων οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και βρίσκουν ανακούφιση από την ανυστερόβουλη και παράλληλα ανώνυμη βοήθεια των εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ