Η Raycap στηρίζει ξανά το Νοσοκομείο

0
3711

Καταλυτική η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην ενίσχυση των υποδομών του νοσηλευτικού ιδρύματος

Σε δωρεά ύψους 211.000 ευρώ προς το Νοσοκομείο της Δράμας προχώρησε η Raycap προκειμένου να συνταχθούν μελέτες δημοπράτησης για την ανακαίνιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τις σχετικές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις, με σκοπό την ένταξη των αντίστοιχων κατασκευαστικών έργων στα σχετικά ευρωπαϊκά ή εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Την απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Δράμας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.
Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Δράμας, η διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, είχε αναφερθεί σε δωρεά της Raycap ανακοινώνοντας: «Θα εκπονηθεί η μελέτη που χρειάζεται να γίνει για το έργο των οικοδομικών εργασιών, παράλληλα με την εγκατάσταση με την εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών που απαιτείται να γίνει στο νοσοκομείο».
Επισημαίνεται ότι παρά τα προβλήματα που αφορούν την απαιτούμενη στελέχωση του νοσοκομείου, κυρίως σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό (εδώ και αρκετά χρόνια), η προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών του είναι διαρκής τόσο από την παρούσα διοίκηση όσο και από την προηγούμενη. Σε όλη αυτή την προσπάθεια η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι έμπρακτη παράλληλα με τη στήριξη των μεγάλων εταιρειών, όπως η Raycap και η εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ. η οποία τον περασμένο Νοέμβριο είχε προχωρήσει σε δωρεά πέντε επιπλέον σύγχρονων κλινών ΜΕΘ αξίας 250.000 ευρώ προς το νοσοκομείο. Μετά από αυτή την κίνηση, το Νοσοκομείο Δράμας διαθέτει πλέον 12 κλίνες, από 7 που είχε πριν με αποτέλεσμα να καλύπτει τα ευρωπαϊκά στάνταρ για περιοχές πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά πρόσφατα η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, κατά την τελευταία διετία, σε σχέση με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, προμήθειας 6,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της αντικατάστασης των κουφωμάτων με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση. Πρόκειται για σύνολο παρεμβάσεων που είναι ενταγμένες και χρηματοδοτικά εξασφαλισμένες από το ΕΣΠΑ. Οι παρεμβάσεις που αφορούν την αντικατάσταση των κουφωμάτων και το κέλυφος εντάσσονται στην προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό 2,86 εκατ. Ευρώ ενώ ταυτόχρονα στα 2,65 εκατ. ευρώ, ανέρχονται και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, που θα κατασκευαστούν και για τις οποίες αναμένεται προκήρυξη της σχετικής μελέτης.
Επιπροσθέτως, έχει ήδη εγκριθεί η σκοπιμότητα της επέκτασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Το έργο έχει μελετηθεί, και είναι σύμφωνο με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από το Νοσοκομείο και από ειδική εταιρεία από την Αγγλία, με δαπάνη της Raycap, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ