Η υπερβολική εξυπνάδα δε μας κάνει καλό, ισχυρίζονται οι επιστήμονες

0
764

Αναπάντητο στον επιστημονικό χώρο και όχι μόνο παραμένει το ερώτημα γιατί τα επίπεδα της ευφυΐας του ανθρώπου είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν είμαστε ακόμη πιο έξυπνοι. Την απάντηση στο ερώτημα αποφάσισαν να δώσουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Warwick στην Βρετανία σε συνεργασία με συνάδελφους τους από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία μελετώντας την εξέλιξη του ανθρώπου.
Η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική ευφυΐα προκαλεί σοβαρές παρενέργειες – τόσο οργανικές όσο και στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Για αυτό τον λόγο αναπτύχθηκε ένας φυσικός μηχανισμός που να εμποδίζει τη μεγάλη αύξηση της νοημοσύνης. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το πολύ υψηλό IQ είναι πιθανό να συνδέεται με ασθένειες του νευρικού συστήματος.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μαζικά η χρήση διάφορων ουσιών όπως της καφεΐνης και φαρμάκων για την ενίσχυση της μνήμης ή της νοημοσύνης τα οποία είναι αποτελεσματικά αλλά έχουν περιορισμένη χρονική δράση και βοηθούν μόνο όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτό της συγκέντρωσης σύμφωνα με τους προαναφερθέντες.
Αποκαλύπτουν λοιπόν ότι το μυστικό στην όλη ιστορία είναι “η ανταλλαγή”, δηλαδή ότι το επίπεδο νοημοσύνης λειτουργεί στη βάση του “κάτι δίνεις κάτι χάνεις”. Με απλά λόγια, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν αυξηθεί πολύ η μνήμη, ή η ευφυΐα γενικότερα, θα φθίνει κάποια άλλη λειτουργία με αποτέλεσμα ο άνθρωπος τελικά να μην είναι χαρισματικός αλλά προβληματικός.

Θάλεια Μητρούσκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ