Σε ισχύ οι νέες χρεώσεις για τις αναλήψεις από ΑΤΜ

0
1204

Από χθες όσοι κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, θα πληρώνουν «τσουχτερή» προμήθεια.
Οι πελάτες των τραπεζών θα επιβαρύνονται με έως και τριπλάσιες προμήθειες από αυτές που ίσχυαν έως σήμερα (1,20 έως 1,60 ευρώ).
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση των τραπεζών να αναπροσαρμόσουν τις προμήθειες στα επίπεδα της χρέωσης DAF (Direct Access Fee), ώστε Έλληνες και τουρίστες να χρήζουν ισότιμης μεταχείρισης βάσει του νόμου 4537/2018, με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/2366/ΕΕ (Payment Services Directive 2 – PSD 2). Οι χρεώσεις που θα ισχύουν από αυτόν τον μήνα είναι οι εξής:
Eurobank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η νέα χρέωση θα ισχύει από τις 22 Ιουλίου 2019.
Alpha Bank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα εφαρμόσει τη νέα τιμολόγηση.
Εθνική Τράπεζα: 2,6 ευρώ/ανάληψη, με τη νέα χρέωση να εφαρμόζεται στις 26 Ιουλίου 2019. Η προμήθεια daf που εφαρμόζει η ΕΤΕ ανέρχεται σήμερα στα 2 ευρώ, ωστόσο, μετά από επικοινωνία με στελέχη της τράπεζας ενημερωθήκαμε ότι και η προμήθεια αυτή (που ισχύει για τους κατόχους ξένων καρτών) θα αναπροσαρμοστεί στα επίπεδα των 2,6 ευρώ -αντίστοιχα δηλαδή με τον ανταγωνισμό.
Τράπεζα Πειραιώς: 3 ευρώ ανά ανάληψη. Η Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα που έχει επικαιροποιήσει το τιμολόγιό της, ενημερώνοντας τους πελάτες της ότι για κάθε συναλλαγή τους σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, θα τους χρεώνει 0,60 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Πειραιώς θα χρεώνονται από 2,60 έως 3,20 ευρώ όταν χρησιμοποιούν ΑΤΜ άλλης ελληνικής τράπεζας.

Η κάθε τράπεζα θα χρεώνει ΚΑΙ τους πελάτες της
Η Πειραιώς ήταν η πρώτη τράπεζα που επικαιροποίησε το τιμολόγιό της, ενημερώνοντας τους πελάτες της ότι για κάθε συναλλαγή τους σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, θα τους χρεώνει 0,60 ευρώ. Όπως αναφέρει το insider.gr, την ίδια χρέωση θα επιβάλλουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, συνεπώς, η συνολική επιβάρυνση για τον κάτοχο της κάρτας θα κυμαίνεται από 3,10 ευρώ έως 3,60 ευρώ.Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς βρεθεί στη Σέριφο για διακοπές -όπου υπάρχει ΑΤΜ μόνο της Alpha Bank- θα χρεώνεται 2,50 ευρώ (από την Alpha Bank) συν 0,60 ευρώ (από την τράπεζά του), σύνολο 3,10 ευρώ.
Αντίστοιχα, εάν ένας πελάτης της Alpha Bank κάνει διακοπές στη Γλώσσα Σκοπέλου, όπου υπάρχει μόνο ΑΤΜ της Πειραιώς, θα επιβαρυνθεί με 3 ευρώ (από την Πειραιώς) συν 0,60 ευρώ (από την Alpha Bank), συνολικά 3,60 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!