Ιατρικός Σύλλογος προς τον Δήμο Δράμας: «Τοποθετηθείτε υπεύθυνα για τον εμβολιασμό»

0
4829

– Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο αποφάσισε ο Δήμος Δράμας μετά από επιστολή των ιατρών
– «Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» λέει ο επιστημονικός σύλλογος

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι της νόσου Covid-19, αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη.
Η απόφαση λήφθηκε μετά από επιστολή που απέστειλε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας. Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε παραχωρήσεις χώρων από τον Δήμο Δράμας, στους οποίους θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι της νόσου covid-19. «Αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία, πλην του κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλου, ότι συμφωνούμε να προχωρήσει συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ενημέρωση του κοινού για τον εμβολιασμό» τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης.
Ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή», δήλωσε ότι η παράταξή του ήταν σύμφωνη για τη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας.
Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε στα «Χ» ότι ο Δήμος Δράμας θα έπρεπε να εμπλακεί πιο ενεργά στο θέμα της ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς και ότι έχει ήδη αντλήσει χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θύμισε, μάλιστα, ότι η παράταξη «Project» είχε προτείνει να ληφθεί πρωτοβουλία με τη δημιουργία σποτ που θα λειτουργεί ενισχυτικά σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίθηκε. «Θα έπρεπε να στηρίξουμε έμπρακτα την καμπάνια εμβολιασμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαμπούσης.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος είπε στα «Χ» ότι έθεσε ερώτημα για τη μη εμπλοκή του Δήμου Δράμας στο θέμα της ενημέρωσης για τα εμβόλια και εξήγησε ότι η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Πρέπει, πάντως, να βοηθήσουμε τον Ιατρικό Σύλλογο και να του διαθέσουμε τους απαραίτητους χώρους» είπε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ειδικά για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ότι άλλο είναι να είναι κανείς υπέρ των εμβολιασμών και άλλο είναι το ζήτημα της υποχρεωτικότητας. «Όχι ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικότητα σε κάποιους δημόσιους λειτουργούς, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Τι ζητούσε με την επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
Στην επιστολή που εστάλη στις 27 Ιουλίου προς τον Δήμαρχο Δράμας και τέθηκε υπόψη και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ανέφερε τα εξής:
«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες μιας αντιεμβολιαστικής συμπεριφοράς πολιτών, υποκινούμενης από παρακρατικές και παραθρησκευτικές ομάδες με διαστάσεις κινήματος. Γι’ αυτό τον λόγο, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας και της Δ.Υ. Δράμας, θα πραγματοποιήσουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις υπέρ του εμβολιασμού για την Covid-19 σε όλο τον νομό με θέμα: «Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Νίκησε τους φόβους σου. Ενημερώσου – Εμβολιάσου».
Ζητούμε να συμπεριλάβετε το αίτημα μας στο Δ.Σ., ώστε να επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Ιατρικού Συλλόγου. Ζητούμε εγγράφως να μας υποδείξετε χώρους εντός του δήμου σας, ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες διαφορετικών ηλικιακών κοινωνικών ομάδων για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού του νομού μας. Ο εμβολιασμός ως πρωτογενής πρόληψη είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρεωτική πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Στη συνεδρίασή σας θα θέλαμε ως Ιατρικός Σύλλογος επίσημα να τοποθετηθείτε υπεύθυνα στο θέμα του εμβολιασμού, διότι θεωρούμε ότι κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθαρά για ψηφοθηρικούς και ιδεοληπτικούς λόγους, εκμεταλλεύονται το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Όλοι εσείς εκπροσωπείτε έναν ιστορικό-ένδοξο και μαρτυρικό δήμο που θυσίασε αρκετούς συμπολίτες μας στον βωμό της πανδημίας. Οφείλετε να τοποθετηθείτε ξεκάθαρα για τη νέα πανδημία που εμφανίζεται στην περιοχή μας με μορφή αντιεμβολιαστικού κινήματος. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ