Ηφαίστειο οι εκλογές στην ΠΑΜΘ

Το πάζλ των τάσεων και των υποψηφίων στο δρόμο προς τις εκλογές

0
3239

Με ηφαίστειο που βράζει μοιάζει η κατάσταση σε επίπεδο ανταγωνισμού υποψηφίων περιφερειαρχών για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κι αυτό γιατί ανάμεσα σε 6 κατά κύριο λόγο, υποψηφίους για το αξίωμα, οι μισοί προέρχονται από την ΝΔ!
Μάλιστα η θερμοκρασία ανάμεσα στους τρείς υποψηφίους που προέρχονται από την ΝΔ δείχνει να ανεβαίνει όσο εξανεμίζεται ο χρόνος προς την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που έχει και επισήμως δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, την στήριξη του κόμματος της ΝΔ θα πρέπει να αποδείξει ότι πέραν του τυπικού είναι και επί της ουσίας ο κυρίαρχος του “παιχνιδιού” αφού οι όποιες προσπάθειες προηγήθηκαν εδώ και καιρό ώστε να μην υπάρξει διάσπαση στην παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη απέβησαν άκαρπες.
Στον ανταγωνισμό άλλωστε που αναπτύχθηκε μεταξύ των τριών υποψηφίων που προέρχονται από την ΝΔ, (δηλαδή τον Χρήστο Μέτιο, τον Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Χριστόδουλο Τοψίδη), χρεώνουν πολλοί τις τελευταίες ημέρες και την απόφαση του Χρήστου Μέτιου να ανακληθούν όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας. Οι αρμοδιότητες αυτές ανατέθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη.
Τα μπερδέματα όμως δεν περιορίζονται μόνο στους υποψηφίους που προέρχονται απο την ΝΔ. Αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί και για την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Κατσιμίγας πορεύτηκε μέσα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ήταν άλλωστε δίπλα στον εκλεγμένο Περιφερειάρχη που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ τον κ. Γιαννακίδη.
Κάποιοι από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ και πολλοί περισσότεροι απο τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι ο κ. Κατσιμίγας θα μπορούσε να αποτελέσει συνισταμένη μεταξύ των δυο πολιτικών χώρων για την περιφέρεια ΑΜΘ. Ωστόσο οι επιλογές του ΚΙΝΑΛ όχι μόνο σε επίπεδο διοίκησης αλλά και τοπικά έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά του πρώην Δημάρχου Καβάλας κ. Σημιτζή. Κάποιες άτυπες συζητήσεις και όχι σε επίπεδο οργάνων, που προηγήθηκαν μεταξύ των δυο πολιτικών χώρων με αντικείμενο τις εκλογές στην περιφέρεια ΑΜΘ δεν καρποφόρησαν.
Όπως έχουν γράψει τα “Χ”, η μεν πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν απίθανο να δεχθεί μια υποψηφιότητα Σημιτζή, η δε πλευρά του ΚΙΝΑΛ δυσκολευόταν ακόμη και να σκεφτεί την περίπτωση συνεργασίας με το κυβερνητικό κόμμα έστω και σε αυτό το αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Πάντως υποψήφιοι για την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου το οποίο στηρίζει το ΚΙΝΑΛ υπήρξαν όπως είναι γνωστό και άλλοι. Ακούστηκαν άλλωστε τα ονόματα του Γιώργου Ντόλιου και του Γιώργου Πεταλωτή μεταξύ άλλων.
Το ΚΚΕ απο την πλευρά του στηρίζει όπως ανακοίνωσε και επίσημα τον Δημήτρη Παπατολίδη, που κατάγεται από τη Δράμα και είναι είναι μεταξύ άλλων μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ο κύριος Παπατολίδης είναι ο μοναδικός απο τους υποψηφίους για την θέση του Περιφερειάρχη που έχει σχέση με τον Νομό Δράμας τουλάχιστον σε επίπεδο καταγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!