Ικανοποιητική η συμμετοχή στις εκλογές των μηχανικών

Ομαλά κύλησε η ψηφοφορία την Κυριακή στη Δράμα

0
2580

Με ικανοποιητική συμμετοχή στην Δράμα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του ΤΕΕ, στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας που βρίσκεται στην οδό Επικούρου 2. Οι εκλογές διεξήχθησαν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

Μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν προσέλθει να ψηφίσουν στις κάλπες περισσότεροι από 90 μηχανικοί από τους 300 περίπου που συμμετέχουν συνήθως στις εκλογές. Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία είχαν περίπου 580 μηχανικοί που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ ΑΜ.

Κώστας Παράσχου πρόεδρος της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ ΑΜ

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για την διαδικασία των εκλογών ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, κ. Κώστας Παράσχου, είπε ότι οι μηχανικοί καλούνται να ψηφίσουν για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για το κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την αντιπροσωπεία του ΠεριφερειακούΤμήματος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, για το Πειθαρχικό του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και για τις Επιστημονικές Επιτροπές. Στο Περιφερειακό Τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας υπάρχουν 45 έδρες από τις οποίες 17 στην Δράμα και 28 στην Καβάλα. Οι μηχανικοί μπορούσαν επίσης στην διαδικασία της ψηφοφορίας να αναδείξουν δυο συναδέλφους τους στο ψηφοδέλτιο του Περιφερειακού Τμήματος και έως τρεις για την Κεντρική Αντιπροσωπεία. Για την αντιπροσωπεία του παραρτήματος της Δράμας οι μηχανικοί μπορούσαν να βάλουν έως 15 σταυρούς σε κάθε ψηφοδέλτιο. Η πλειοψηφία στην απερχόμενη διοίκηση του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, ανήκε στην παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών ενώ στο παράρτημα της Δράμας πλειοψηφία είχε η παράταξη Μηχανικοί Δράμας.

Οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές ήταν:
†Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Ανατολικής Μακεδονίας.
†Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ
†Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.)
†ΔΥΝΑ.ΜΗ.
†Όραμα Μηχανικών (ΟΡ. ΜΗ.) για την Ανατολική Μακεδονία.
†Μηχανικοί Δράμας.
Ανεξάρτητα από τις πολιτικές αναφορές των παρατάξεων κοινή επιδίωξη όλων είναι η συνεργασία προκειμένου να προωθηθούν θέματα που αφορούν τον κλάδο των μηχανικών κάτι που επισημάνθηκε και χθες από τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Δημήτρης Κυριαζίδης πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ

Από την πλευρά της παράταξης Μηχανικοί Δράμας ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι αρκετά με κυριάρχο αυτό της ανεργίας καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κυριαζίδης ο αριθμός των αποφοίτων από τις πανεπιστημιακές σχολές είναι αναντίστοιχος και πολύ μεγαλύτερος από τις ανάγκες της αγοράς με αποτέλεσμα πολλοί μηχανικοί να οδηγούνται στην ανεργία ή να απασχολούνται σε άλλα επαγγέλματα. Ο κ. Κυριαζίδης σημείωσε επίσης ότι το ζητούμενο για τον κλάδο των μηχανικών είναι και η συμμετοχή τους στα συλλογικά όργανα του κλάδου.
Από την παράταξη ΔΚΜ ο κ. Ιωάννης Καψημάλης είπε ότι η διαδικασία των εκλογών κύλησε ομαλά και ότι το πνεύμα συνεργασίας είναι κοινό σε όλους τους υποψηφίους καθώς τα μέλη του κλάδου δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους. Ο ίδιος είπε ότι στόχος της παράταξης ΔΚΜ είναι να βγει πρώτη δύναμη στις εκλογές αλλά στην συνέχεια στόχος είναι η συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κλάδο των μηχανικών. Η νέα διοίκηση όπως είπε πρέπει να διασφαλίσει τα δικαιώματα του κλάδου των μηχανικών και να επιδιώξει την θεσμική θωράκιση του προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στον επαγγελματικό αυτό χώρο.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο παράρτημα του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας στην Δράμα επρόκειτο να γίνουν γνωστά αργά το βράδυ της Κυριακής.
Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ-ΑΜ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ιδρύθηκε το 1964 αρχικά με αρμοδιότητα στους Νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Μετά το 1986 και την ίδρυση του τμήματος του ΤΕΕ Θράκης, η αρμοδιότητα του ΤΕΕ-ΑΜ ασκείται στους Νομούς Δράμας και Καβάλας. Μέλη του είναι μηχανικοί από 13 περίπου διαφορετικές ειδικότητες (πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, χημικοί μηχανικοί κλπ)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ