Στο μικροσκόπιο οι κακοπληρωτές

Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θα προχωρά η ΔΕΥΑΔ

0
3081

Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΔ για τους οφειλέτες που αποδεδειγμένα έχουν την δυνατότητα αλλά δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Χρυσοχοΐδη από την δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020, για το πως θα αντιμετωπίσει η δημοτική επιχείρηση τις οφειλές προς αυτήν καθώς ήδη ανέρχονται σε περίπου 10 εκ ευρώ.

Μάλιστα απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τις οφειλές τους ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ είπε ότι πρόκειται για μια κοινωφελή επιχείρηση που δεν έχει σκοπό το κέρδος και το κοινωνικό της πρόσωπο το έχει αποδείξει πολλές φορές από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Σχετικά με τους περίφημους “μπαταχτσήδες” και το γεγονός ότι ήδη έχει συσσωρευθεί υψηλό ποσό οφειλών ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ είπε ότι η οικονομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΔ λειτουργεί βάση των νόμων που ισχύουν και έως σήμερα έχουν γίνει ενέργειες για τις ανείσπρακτες οφειλές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ειδοποιηθεί οι οφειλέτες με προσωπικές επιστολές ότι είναι σε ισχύ ο Νόμος 4611 που αφορά ρύθμιση οφειλών και προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού. Είπε ότι υπήρξε σημαντική ανταπόκριση για τις ρυθμίσεις του Νόμου 4611 με αποτέλεσμα να προσέλθει στην δημοτική επιχείρηση πολύς κόσμος και να προχωρήσει σε ρυθμίσεις των οφειλών του. Εξήγησε δε ότι ο Νόμος πήρε παράταση και ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Πάντως όπως διευκρίνισε, ο κ. Χατζηγιάννης, υπάρχει μια σημαντική μερίδα οφειλετών που δεν ασχολείται καν με τις οφειλές του παρότι η ΔΕΥΑΔ έχει προχωρήσει μετά τις προσωπικές ειδοποιήσεις και σε εξώδικες επιστολές για τα χρέη. Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ είπε ότι είναι σε ισχύ όπως και παλαιότερα η ρύθμιση των 36 δόσεων για τις οφειλές προς την ΔΕΥΑΔ.
Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4611 ισχύουν μεταξύ άλλων τα εξής: “οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν, μπορεί, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%)”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ