«Ημέρα Καριέρας Τουρισμού & Φιλοξενίας»

0
2034

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΔΙΕΚ Δράμας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Δημοσίου ΙΕΚ Δράμας με την αγορά εργασίας διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Η εκδήλωση έχει τίτλο “Ημέρα Καριέρας Τουρισμού & Φιλοξενίας”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπαιδευόμενοι αλλά και όσοι έχουν αποφοιτήσει από το ΔΙΕΚ θα συναντηθούν με στελέχη επιχειρήσεων και θα μπορέσουν να δώσουν συνεντεύξεις για την πιθανή επιλογή τους από αυτές. Ωστόσο στην εκδήλωση υπάρχει και ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, ότι σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν και όσοι πέραν των φοιτητών και των αποφοίτων επιδιώκουν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό τομέα, δηλώνοντας συμμετοχή στο email: grammateia@iek-dramas.dra.sch.gr.
Από την άλλη πλευρά βέβαια δίνεται, μέσω της εκδήλωσης, μια πρώτης τάξης ευκαιρία στις επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου, να αξιολογήσουν τις δυνατότητες των φοιτητών και των αποφοίτων του ΔΙΕΚ Δράμας με τους οποίους ενδεχομένως να ανοίξουν επαγγελματική συνεργασία.
Η πρωτοβουλία του ΔΙΕΚ είναι αξιοσημείωτη και κινείται σαφώς στο πλαίσιο της λειτουργίας του. Άλλωστε όπως προκύπτει από την ταυτότητα του ΔΙΕΚ Δράμας “Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δράμας ανήκει στην Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Κατάρτιση για νέους ηλικίας 18+, που δυσκολεύονται να εισαχθούν στο κόσμο της εργασίας, για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους αλλά και τους ήδη εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους. Σκοπός των Ι.Ε.Κ. είναι η παροχή Επαγγελματικής Κατάρτισης σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ. χορηγείται βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.). Στόχος του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δράμας είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου των σπουδαστών του και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην επαγγελματικής τους σταδιοδρομία και στις ανάγκες της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας. Για το έτος κατάρτισης 2018-2019, μέσω άριστα καταρτισμένων εκπαιδευτών και μελών του διοικητικού προσωπικού, παρέχεται κατάρτιση σε 273 καταρτιζόμενους με 66 εκπαιδευτές στις 10 ειδικότητες που λειτουργούν στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας. Στο Α’ εξάμηνο οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν τις ειδικότητες: Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Γραμματέας Ανώτερων και Ανωτάτων Στελεχών, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF και Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής. Στο Β’ εξάμηνο οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν τις ειδικότητες Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Τεχνικός Τουριστικών Μέσων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών και Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.
Το Ι.Ε.Κ. διαθέτει εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαστήρια (τροφίμων, αισθητικής κλπ) του 1ου και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου.
Οι καταρτιζόμενοι πραγματοποιούν πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 960 ωρών σε φυσικά πρόσωπα, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. Η περίοδος πρακτικής άσκησης πρέπει να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα ημερολογιακό έτος.
Η διεύθυνση του Ι.Ε.Κ. Δράμας στηρίζει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτών για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων, επισκέψεων σε επαγγελματικούς χώρους, εθελοντικές δράσεις και οτιδήποτε βοηθάει τους καταρτιζόμενους στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και κοινωνική τους ευημερία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ