Ψάχνουν λύσεις για τις παλιές οφειλές

0
1613

Αποδέχθηκε διακανονισμό διευθέτησης οφειλών άνω των 150.000 ευρώ προς τους ωρομισθίους ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας.

Αντιμέτωπος με τις παλιές οφειλές του προς τους ωρομίσθιους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας, ο οποίος διερευνά τις ευνοϊκότερες δυνατές λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει χρέος προς τους ωρομισθίους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου το οποίο ξεπερνά τις 150.000 ευρώ και προκύπτει από τις διεκδικήσεις του προσωπικού που εργάστηκε σε αυτόν.

Πρόκειται για οφειλές που όπως είπε ο πρόεδρός του κ. Γ. Δεμερτζής, στην διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού που έγινε πριν από λίγες ημέρες, αφορούν τις περιόδους από το 2012 έως το 2014. Η συζήτηση που έγινε προκειμένου να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του Πολιτιστικού οργανισμού για την διευθέτηση των συγκεκριμένων οφειλών είχε ως τίτλο «Αίτημα των ωρομισθίων καθηγητών για διακανονισμό τελεσίδικης δικαστικής απόφασης».
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δεμερτζής, στο ΔΣ του οργανισμού, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ακόμη μια εκκρεμότητα μη καταβολής δεδουλευμένων της προηγούμενης δημοτικής αρχής των ετών 2012-2013 & 2013-2014, για την οποία όπως σημείωσε δυστυχώς δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι σχετικές νόμιμες διαδικασίες για την πληρωμή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια δίκαιη, όπως την χαρακτήρισε, δικαστική διεκδίκηση από τους ενδιαφερόμενους καθηγητές.
Ακολούθως επεσήμανε ότι, με στόχο να μην υπάρξει πρόβλημα στον οργανισμό, κυρίως οικονομικής φύσης, καθώς οι οφειλές από τις διεκδικήσεις ξεπερνούν τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και οι σχετικοί νόμιμοι τόκοι, επιχειρήθηκε σε συνεργασία με το Δήμαρχο και την διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Δράμας να διεξαχθεί συνάντηση με τους επτά καθηγητές μουσικής, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τον προσφορότερο αλλά και λιγότερο επώδυνο (οικονομικά) τρόπο, τόσο για τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας όσο και για τους ωρομίσθιους καθηγητές.
Ωστόσο από την αναφορά του κ. Δεμερτζή στο ίδιο θέμα φάνηκε ότι στην εν λόγω συνάντηση που επιχειρήθηκε προσήλθαν οι πέντε από τους επτά ωρομίσθιους καθηγητές κάτι που σημαίνει ότι οι δυο εναπομείναντες πολύ πιθανόν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα προς αυτούς με βάση την θετική ευνοϊκή δικαστική απόφαση που έχουν στην διάθεσή τους καθώς προσέφυγαν στην δικαιοσύνη. Απο την επισήμανση βέβαια του κ. Δεμερτζή προκύπτουν ερωτήματα καθώς οι δυο ωρομίσθιοι καθηγητές που δεν προσήλθαν έχουν το δικαίωμα όπως όλα δείχνουν να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες είσπραξης των οφειλομένων με ότι αυτό σημαίνει για τον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Πάντως όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού η συνάντηση με τους πέντε ωρομίσθιους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Οργανισμού οδήγησε σε σχετικό αίτημα από την πλευρά τους να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση απο τον Πολιτιστικό Οργανισμό για την τακτοποίηση των εν λόγω οφειλών προς αυτούς σε δυο δόσεις την πρώτη το 2020 και τη δεύτερη το 2021 και σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των δεκαπέντε μηνών.
Όπως υποστήριξε στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας ο πρόεδρός του κ. Δεμερτζής, η συγκεκριμένη πρόταση των καθηγητών είναι η καλύτερη δυνατή λύση που θα είχε την δυνατότητα να επιτύχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, προσθέτοντας ότι η κατάληξη αυτή προήλθε και εξ αιτίας της καλής πρόθεσης και συγκατάθεσης των ωρομισθίων που ανταποκρίθηκαν στην συνάντηση.
Η πρόταση του προέδρου για διευθέτηση του προβλήματος τουλάχιστον με τους πέντε απο τους επτά ωρομισθίους στους οποίους υπάρχουν οφειλές βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία του ΔΣ. Ωστόσο εκφράστηκαν και ενστάσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Φώτης Νικολαΐδης και το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Κυριαζίδης ανέφεραν ότι δεν θα ψηφίσουν το θέμα αφού δεν υπήρξε νομική τεκμηρίωση για το αν ο Πολιτιστικός Οργανισμός άσκησε όλα τα δικαιώματα υπεράσπισης του.
Το ΔΣ τελικώς με απόφαση κατά πλειοψηφία, έκανε αποδεκτό το αίτημα των ωρομισθίων καθηγητών που αφορά την διευθέτηση της οφειλής με διακανονισμό της δικαστικής απόφασης που ήταν τελεσίδικη. Το ερώτημα βέβαια είναι τι πρόκειται να ακολουθήσει με τις διεκδικήσεις των άλλων δυο ωρομισθίων καθηγητών στους οποίους υπάρχουν επίσης οφειλές και οι οποίοι όπως φαίνεται από την εξέλιξη της υπόθεσης θα απαιτήσουν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η οφειλή προς τους ωρομίσθιους καθηγητές δημιουργήθηκε στις περιόδους που προαναφέρθηκαν, όχι διότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν επεδίωκε να τους πληρώσει αλλά διότι η απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους ακυρώθηκε από τα προϊστάμενα υπηρεσιακά όργανα λόγω λαθών ή παρατυπιών που εντόπισε και αυτό είναι κάτι που έγινε δυο φορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ