Ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική ανάπτυξη & στρατηγικές σύνδεση με την επιχειρηματικότητα»

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΒΕ Δράμας

0
1725

Ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική ανάπτυξη & στρατηγικές σύνδεση με την επιχειρηματικότητα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 με ώρα έναρξης στις 19:00 το απόγευμα, στον 3ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Δράμας.

Η ημερίδα θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου κου Στέφανου Γεωργιάδη. Στην συνέχεια στις 19:05 -19:25 θα αναπτυχθεί το θέμα “Πολιτιστική και Επιχειρηματική Ανάπτυξη στην περιοχή της Δράμας” με εισηγήτρια την Χρυσάνθη Χαρίσκου, πτυχιούχο Πολιτισμικής Τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στόχος είναι η ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Δράμας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού λαμβάνεται υπόψη η τάση των πόλεων να επενδύουν στον πολιτιστικό τομέα με σκοπό την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση, δημιουργώντας συνέργειες μεταξύ του πολιτισμού, του τουρισμού και των δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα θα γίνει αναφορά στο μοντέλο έξυπνων πόλεων και στο χτίσιμο ενός ισχυρού Brand name όσον αφορά την περιοχή της Δράμας.
Στις 19:25-19:45 θα αναπτυχθεί το θέμα “Πως αξιοποιούμε τον πολιτισμό για την Τοπική ανάπτυξη και ειδικότερα στον Τουρισμό. Το παράδειγμα του Ηρακλείου» με εισηγητή τον Κωστή Μοχιανάκη, προϊστάμενο πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου. Δημιουργό και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.citybranding.gr. Θα αναπτυχθεί ο τρόπος αξιοποίησης του πολιτισμού για την Τοπική ανάπτυξη και ειδικότερα στον τομέα του Τουρισμού. Θα γίνει αναφορά στο παράδειγμα του Ηρακλείου.
Ένα βασικό συμπέρασμα από την εφαρμογή πολιτικών αστικής ανάπτυξης είναι ότι κανένας τόπος δεν μπορεί να τα καταφέρει καλά σε όλους τους τομείς. Οι πόλεις χρειάζονται ταυτότητα, εξειδικεύσεις . Επιτυχημένη οικονομία είναι η εξειδικευμένη οικονομία .
H στρατηγικά σχεδιασμένη εξειδίκευση των πόλεων χρησιμοποιείται ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την προσέλκυση κεφαλαίων, επιχειρήσεων και εξειδικευμένου προσωπικού.
Αυτοί οι στρατηγικά επιλεγμένοι αναπτυξιακοί στόχοι με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας του τόπου και ενισχύουν την εικόνα του, την ανταγωνιστικότητά του και την οικονομική αποδοτικότητα του.
Το Ηράκλειο μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου έχει υιοθετήσει τους παρακάτω στόχους: Να ισχυροποιήσει το Ηράκλειο ως κέντρο της Μεσογείου, επιδιώκοντας να το καταστήσει μια πόλη ανθεκτική, με ισχυρή πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα. Μια πραγματικά Έξυπνη πόλη.
Στις 19:45-20:05 θα αναπτυχεθί το θέμα «Μια πόλη επενδύει στον πολιτισμό. Και όμως μπορεί να συμβεί» με εισηγητή τον Ανδρέα Τσιλίρα πολιτιστικό διαχειριστής Μsc Συνιδρυτή Mosaic/Πολιτισμός και δημιουργικότητα Η παρουσίαση, θα διατεθεί, θα κινηθεί σε δύο άξονες. Τα καλά παραδείγματα για τη συμβολή του πολιτισμού στο branding και στις αναπτυξιακές προοπτικές μιας πόλης Επίσης τον άξονα: Πολιτισμός, επιχειρηματικότητα και πηγές χρηματοδότησης. Νέες ευκαιρίες και δυνατότητες. Και οι δύο άξονες θα συνδυαστούν με συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή.
Στις 20:05–20:25 την Ημερίδα θα κλείσει η ομιλία του Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας, Διευθυντή Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Φυτών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, κου Ιωάννη Γούναρη, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: «Η συμβολή της βιοτεχνολογίας στην επιχειρηματικότητα». Στις 20:30–21:00 μ.μ., θα ακολουθήσει οινογευσία στο φουαγιέ του Επιμελητηρίου της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ