Ημερίδα προβολής της δραστηριότητάς του προγραμματίζει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας

0
9304

Μιλά στα «Χ» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Αναστάσιος Σαλής

Ημερίδα για την προβολή του σχολείου και τη διάδοση των αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης του προετοιμάζει για την Τετάρτη 18/5 το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας. Οι μαθητές θα συλλέξουν έντυπο και φωτογραφικό υλικό από το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) και θα το παρουσιάσουν στους γονείς τους και στη δραμινή κοινωνία.
Επίσης, θα συγκεντρώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (π.χ. ειδικότητες, δυναμικό, συμμετοχές σε προγράμματα κλπ.), προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας είναι το καταλληλότερο σχολείο για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Λύκειο οι μαθητές του Γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο έχει πλούσια εκπαιδευτική δράση και συμμετέχει σε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας, κ. Αναστασιος Σαλής, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»:
«Συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: “Creative Vibes” και θέμα τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη μουσική και τον χορό. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Κροατία.
Συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Global Goals in Business”. Υιοθετώντας τη σημασία των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το έργο στοχεύει να προκαλέσει τους μαθητές μας να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες που είναι σε θέση να βοηθήσουν στην επίτευξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Επίσης, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Tipping Point, στο οποίο οι μαθητές μας συνομιλούν με διάφορους διακεκριμένους επιστήμονες – μέντορες, για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού που αφορούν τις ειδικότητές μας και παράλληλα για το φυσικό αέριο και τις προοπτικές εργασίας σε αυτόν τον τομέα».

Επισημαίνεται ότι στο σχολείο λειτουργεί και ο θεσμός του «Συμβούλου Καθηγητή» για τους μαθητές της Α΄ τάξης. Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας, τα τελευταία χρόνια, έχει ανοίξει τα φτερά του και, επιπλέον από την εκπαιδευτική του λειτουργία, συνεργάζεται με φορείς, υπηρεσίες και ιδιώτες, συμμετέχει και υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Οι δράσεις του σχολείου έχουν πολλαπλούς στόχους παιδαγωγικούς, ενθάρρυνσης της συνεργασίας και σύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία και ειδικότερα επιδιώκουν για τους μαθητές τους τη δημιουργικότητα και την καινοτομία καθώς και την ανάδειξη των πολλαπλών ικανοτήτων των μαθητών, την ενθάρρυνση και την παροχή ευκαιριών να βιώσουν επιτυχίες, την εξωστρέφεια και τη σύνδεση της σχολικής κοινότητας με την κοινωνία και τους γονείς.
Τη γενική ευθύνη υλοποίησης των δράσεων έχει ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας, κ. Αναστάσιος Σαλής, με τους Υποδιευθυντές κα Κυριακή Φωτιάδου και Ιωάννη Τεστέμπαση, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους στις δράσεις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού, η συλλογική λήψη αποφάσεων, ο διαμοιρασμός αρμοδιοτήτων και η ανάπτυξη σχέσεων ισοτιμίας και συνεργασίας ενισχύουν την αποδοχή, την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας που γίνεται στη σχολική μονάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ