Τουλάχιστον 69 κρούσματα χθες στα σχολεία της Δράμας

0
8462

– Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε από χθες ο Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Προσοτσάνης
– Ελεγχόμενος παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Δράμας

Χωρίς σοβαρά προβλήματα από την πανδημία, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας, με τα παράθυρα ανοικτά στις τάξεις και με τον υδράργυρο να κινείται γύρω από το μηδέν, κύλησε η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, όπως είπαν στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης.
Ωστόσο, κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, δεν έλειψαν και τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες της Δράμας. Κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων δεν υπήρξαν και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ωστόσο χθες, με απόφαση του Δημάρχου Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρου Αθανασιάδη, ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης από τις 23 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Σε ό,τι αφορά την εικόνα των κρουσμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Δράμας, χθες Δευτέρα, όπως είπε ο υπεύθυνος για θέματα covid της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Γιώργος Μπαντής, στα «Χ»: «Μέχρι το μεσημέρι παρουσιάστηκαν τουλάχιστον 40 κρούσματα και ειδικότερα 35 κρούσματα σε μαθητές, 3 σε εκπαιδευτικούς και 2 σε βοηθητικό προσωπικό. Τα περισσότερα κρούσματα διαπιστώθηκαν σε σχολεία εντός της πόλη της Δράμας».
«Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Δράμας, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 4 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και τουλάχιστον 25 κρούσματα σε μαθητές», όπως είπε στα «Χ» η κα Γκογκάκη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ελεγχόμενος παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Δράμας
Παράλληλα, οι νοσηλείες λόγω covid στο νοσοκομείο της Δράμας παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα και δεν ξεπερνούν τις 30, παρά τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων που εμφανίζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι τα ημερήσια κρούσματα την Κυριακή στη Δράμα ήταν 105 και ο μέσος όρος κρουσμάτων των προηγούμενων επτά ημερών ήταν 135,14. Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού στην Δράμα ήταν 106,83.
Οι άνθρωποι που είναι περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στην μετάλλαξη «Όμικρον», δηλαδή όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου, έχουν ανέλθει στον Νομό Δράμας στους 30.323, με στοιχεία της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.
Συγκριτικά, στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αριθμός των πολιτών που έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου covid-19, είναι: στην Καβάλα 47.834, στην Ξάνθη 36.132, στη Ροδόπη 35.844 και στον Έβρο 56.451, με στοιχεία της ίδιας ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!