Ημερίδα στίβου Κ14 Παμπαίδων Β’ – Παγκορασίδων Β’

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Κ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

0
2881
Γήπεδο Νευροκοπίου

Στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου Κ. Νευροκοπίου Αγίου Δημητρίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου του Δήμου Κ. Νευροκοπίου την Κυριακή 20 Οκτ 2019 και ώρα 12:00μμ διοργανώνει για πρώτη φορά ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ14 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β’- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’ προς τιμή του Αγίου Δημητρίου με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 2019» στο Δημοτικό Στάδιο.

Άγιος Δημήτριος Νευροκοπίου

Μπορούν μα λάβουν μέρος όλα τα παιδιά ηλικίας 2007-2008.
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 – 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.
Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.
Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας, ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
10:00 Ξενάγηση στο μνημείο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου «ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ» από τον Πρόεδρο της Κοιν. Κ. Νευροκοπίου Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου
11:15 Πέρας ξενάγησης. Αναχώρηση από το μνημείο.
11:25 Άφιξη στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Νευροκοπίου
12:00 Χαιρετισμός από τον Πάτερ Στέφανο – Έναρξη Ημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ