Ιωάννα Σαλωνίδου: «Nα τολμήσουμε με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη»

Συνέντευξη με την παιδίατρο Ιωάννα Σαλωνίδου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη Πόλη+Ζωή

0
2038

Οι δημοτικές παρατάξεις θα έπρεπε να διαγκωνίζονται, για το πώς, θα καλυτερεύσουν και θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα της ζωής των παιδιών του δήμου μας… Αντ’ αυτού τι παρατηρούμε, αποστροφή, εγκατάλειψη, αδιαφορία και από τη Δημοτική Αρχή.

Η Εικόνα που αντικρίζει κανείς στο δημοτικό Κήπο, με την αποψίλωση της Παιδικής Χαράς και την εγκατάλειψή του ως χώρου αναψυχής, αποτελεί αντανάκλαση της όλης αντίληψης της παρούσας Δημοτικής Αρχής, σημειώνει η παιδίατρος Ιωάννα Σαλωνίδου στην συνέντευξη που ακολουθεί στα ΧΡΟΝΙΚΑ. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου η Ιωάννα Σαλωνίδου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Πόλη+Ζωή” με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη…

Κυρία Σαλωνίδου, είστε παιδίατρος και έρχεστε σε επικοινωνία ίσως με το πιο ευαίσθητο τμήμα της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή τα παιδιά. Εκτιμάτε ότι το περιβάλλον της πόλης μας σήμερα τους προσφέρει αυτό που χρειάζονται;

Δεν σας κρύβω, πως η αγάπη μου για τα παιδιά καθόρισε τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και την ειδίκευση μου.
Πονώ και θλίβομαι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, για τις ακραίες καταστάσεις που βιώνουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά, τα περισσότερα νοικοκυριά με μικρά παιδιά. Τα παιδιά δυστυχώς στη πλειονότητά τους είναι τα αθώα θύματα της κρίσης που διανύουμε. Όλοι αναγνωρίζουμε, πως τα παιδιά αποτελούν το Παρόν και το Μέλλον όχι μόνον αυτού του τόπου. Μάλιστα φτάσαμε στα θέματα του Περιβάλλοντος, να διαπιστώνουμε και να πρεσβεύουμε, πως τη Φύση, τον Πλανήτη που κατοικούμε τα δανειστήκαμε από τα Παιδιά. Κατ’ εμέ, το κέντρο βάρους κάθε ανθρώπινης προσπάθειας σε όλους τους τομείς και εκφάνσεις της ζωής μας, θα έπρεπε να έχει αφετηρία και κατάληξη το Παιδί. Έτσι πιστεύω, θα υπήρχε κάποια ελπίδα αισιοδοξίας και προοπτικής.
Πιστεύω πως ήδη, στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας, θα έπρεπε οι δημοτικές παρατάξεις να διαγκωνίζονται, για το πώς, θα καλυτερεύσουμε και θα αναβαθμίσουμε τη ποιότητα της ζωής των Παιδιών του Δήμου μας.
Αντ’ αυτού τι παρατηρούμε, αποστροφή, εγκατάλειψη, αδιαφορία και από τη Δημοτική Αρχή! Η Εικόνα που αντικρίζει κανείς στο δημοτικό Κήπο, με την αποψίλωση της Παιδικής Χαράς και την εγκατάλειψή του ως χώρου αναψυχής, αποτελεί αντανάκλαση της όλης αντίληψης της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Έχει κανείς την εντύπωση, πως τα παιδιά τελούν υπό διωγμό από την παρούσα Δημοτική Αρχή και το Δήμο μας!!!
Θεωρώ ουσιαστική, καταλυτική την “επένδυση” στα Παιδιά, γιατί αυτά είναι η ύπαρξη και το μέλλον της κοινωνίας που όλοι οραματιζόμαστε.

Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για ποιους λόγους αποφασίσατε να είστε υποψήφια με την παράταξη Πόλη+Ζωή με επικεφαλής και υπ. Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη;

Το βασικότερο κίνητρο είναι η χαώδης, απροσπέλαστη και αδάμαστη καθημερινότητα που βιώνω και που νομίζω, πως ίδιο αισθάνεται και βιώνει ο κάθε δημότης σ’αυτή τη πόλη. Έτσι μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα, να συμμετέχω ενεργά, σε επίπεδο που μπορώ να συνεισφέρω και να επηρεάσω στην κατεύθυνση βελτίωσης των υποθέσεων της καθημερινότητάς μας.
Η επιλογή του Κυριάκου Χαρακίδη έγινε με κριτήρια που αφορούν, το αναγνωρίσιμο έργο της σύντομης θητείας του στο Δήμο, το ήθος, την ικανότητα και την επάρκεια του, αντίστοιχα και των συνυποψηφίων – της Παράταξης Πόλη+Ζωή. Επίσης το πρόγραμμα της νέας θητείας, που περιλαμβάνει αναγκαία έργα υποδομών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης Πόλης. Σχεδιασμένες δράσεις που θα συμβάλλουν στην κινητικότητα και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των δραμινών πολιτών. Προκρίνονται έργα κοινής ωφέλειας και στοχευμένες αναπλάσεις στις συνοικίες που θα σέβονται και θα βελτιώνουν το οικιστικό περιβάλλον. Αξιοποιούμε και Αναδεικνύουμε – Κεφαλαιοποιούμε όλα των συγκριτικά μας πλεονεκτήματα προς όφελος του δραμινού πολίτη.

Οι γυναίκες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι ακόμη λιγοστές σε σχέση με τους άνδρες. Πιστεύετε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει;

Η διαπίστωση σας είναι γεγονός και αυτό απαντάται σχεδόν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής μας. Αν υπάρχει αναγκαιότητα είμαι σίγουρη πως θα το αλλάξουμε!

Ποιο πρόβλημα θα θέτατε σε προτεραιότητα εάν εκλεγόσασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Την Πρόνοια, την Υγεία και την Παιδεία ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας.
Θα διενεργούσα μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τη διερεύνηση, εντοπισμό, καταγραφή, αξιολόγηση και αναζήτηση επίλυσης των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Παιδιά και οι Έφηβοί μας. Θα δώσω ιδιαίτερο βάρος στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον Κοινωνικό Αποκλεισμό!
Θα πρέπει, από τα παχιά λόγια έκφρασης συμπόνιας και λύπης, να τολμήσουμε, να προβούμε σε έργα και πράξεις, που έχουν να κάνουν με την πραγματική αλληλεγγύη και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους συνδημότες μας για τις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν;

Καταρχήν ένα κάλεσμα να συμμετάσχουμε όλοι στις εκλογές.
Δύνεται στους Δημότες μας, μια ευκαιρία και μια δυνατότητα, να αποφασίσουν τους άξιους και ικανούς, που θα τους εμπιστευτούν την διαχείριση των προβλημάτων τους, που άπτονται της καθημερινότητάς τους!!!
Ασφαλώς, θα ήθελα και εγώ, να βρίσκομαι ανάμεσα στις επιλογές της προτίμησης τους και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων για την εμπιστοσύνη τους!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ