Ιορδάνης Θεοδοσιάδης: “Η διοίκηση της ομάδας έχει κάνει το γήπεδο δεύτερο σπίτι της”

0
4292

Συνέντευξη με τον προπονητή του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Ιορδάνη Θεοδοσιάδη

Στα «Χ» μίλησε ο προπονητής του εφηβικού τμήματος της Νέας Αμισού Ιορδάνης Θεοδοσιάδης, ο οποίος μίλησε για το δύσκολο έργο που έχει να κάνει καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος των ακαδημιών με την ανδρική ομάδα του Συλλόγου.
Ο Ιορδάνης Θεοδοσιάδης είναι ένας έμπειρος τεχνικός που πέρα από τις γνώσεις του πάνω στο ποδόσφαιρο όταν μιλάς μαζί του καταλαβαίνεις ότι είναι «επιστήμονας» πάνω στο ποδόσφαιρο και ότι κάνει το κάνει με αγάπη.
Ο Τεχνικός του εφηβικού τμήματος της Νέας Αμισού έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στα τμήματα υποδομής της Δόξας Δράμας, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στις ακαδημίες της Νέας Αμισού.
Στα «Χ» ο Ιορδάνης Θεοδοσιάδης μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας, τον σκοπό της ομάδας και το δύσκολο έργο που έχει, για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα και την καλή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, για τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ομάδας και τον άμεσο συνεργάτη του και προπονητή στην ανδρική ομάδα Γιώργο Πολυχρονίδη και έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση για την Δόξα Δράμας και γιατί χάνονται κάθε χρονιά δεκάδες ταλέντα από την Δόξα και το Δραμινό ποδόσφαιρο και τι λάθη γίνονται στα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για την φετινή πορεία για το εφηβικό τμήμα του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού;
Πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό η ομάδα κινήθηκε στο πλαίσιο για το οποίο την είχαμε προετοιμάσει όλοι εμείς που ήμασταν στο τιμόνι της. Σχεδιάζαμε μια ομάδα ανταγωνιστική με φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα όπου μέσα από αυτήν θα είχαν οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Αυτό το οποίο μας στενοχώρησε είναι το πρόωρο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε. Νιώθουμε πως κάτι αφήσαμε πίσω μας για φέτος. Αν το δούμε με τα μάτια της λογικής θα καταλάβουμε όμως πως το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή μας, πράγμα που η παγκόσμια κοινωνία μας το υπενθύμισε. Ωστόσο, θεωρώ ότι δε μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από τη φετινή μας προσπάθεια.

Η ομάδα έχει αρχίσει να βγάζει παίκτες και κάποιοι ποδοσφαιριστές να φορούν την φανέλα της ανδρικής ομάδα. Ο στόχος της ομάδα σας είναι αποκλειστικά να ετοιμάζει παίκτες για την ανδρική ομάδα;
Πράγματι, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και θα προσπαθήσουμε να τον εξυπηρετήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Αρχίσαμε σταδιακά και με προσοχή, να ανεβάζουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα, μία κατάσταση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί τώρα με σημαντικό αριθμό παικτών μας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τη φοίτηση των παιδιών στο Λύκειο με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται. Θέλουμε παράλληλα, χωρίς να το υποβαθμίζουμε σαν γεγονός, οι ποδοσφαιριστές μας που για οποιοδήποτε λόγο δε θα συνεχίσουν στη μεγαλύτερη ομάδα, να έχουν αποκομίσει οφέλη κι εμπειρίες σημαντικές για την μετέπειτα πορεία τους στον αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα.

Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα σας; Πιστεύετε ότι έχει παίκτες που στο μέλλον θα παίζουν σε υψηλό επίπεδο;
Εδώ επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί ομολογώ πως εμείς σαν προπονητές θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια. Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στη σκληρή δουλειά .Τίποτα δε μας χαρίζεται. Είναι ένα “σήριαλ” θα έλεγα που το βλέπουμε συνεχώς. Βεβαίως αν η σκληρή δουλειά συνοδεύεται από τεχνικοτακτικές αρετές τότε οι προοπτικές μπορεί να είναι πολύ ενθαρρυντικές για αυτά τα παιδιά.

Πώς είναι η λειτουργία των ακαδημιών της ομάδας και πόσο δύσκολο είναι το έργο σας να είστε ο συνδετικός κρίκος των ακαδημιών με την ανδρική ομάδα;
Για τη λειτουργία της ακαδημίας έχω να πω πως είναι αποτέλεσμα μιας αέναης προσπάθειας πολλών συντελεστών. Η συνεργασία των προπονητών με την διοίκηση είναι υποδειγματική. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να «ακούν» οι διοικούντες. Αυτό στη Νέα Αμισό έχει ξεπεραστεί. Η διοίκηση μας εμπιστεύεται απόλυτα. Άφησα στο τέλος τη συνεργασία μεταξύ των προπονητών η οποία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ένα μόνο θα πω. Συνεργάζομαι με τα παιδιά για πολλά χρόνια, και σε προηγούμενες ομάδες με διαφορετικό κάθε φορά βαθμό δυσκολίας. Το να συνεργάζεσαι με κάποιους συναδέλφους κοντά στα 25 χρόνια νομίζω δεν το συναντάς συχνά. Όσο για το συνδετικό κρίκο που λέτε νομίζω πως όλοι δουλεύουμε από κοινού κι έτσι όλα είναι πιο εύκολα.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον πρώην συμπαίκτη σας και προπονητή της ανδρικής ομάδας Γιώργο Πολυχρονίδη;
Με το Γιώργο θα σας πω ότι είναι μεγάλη ευχαρίστηση να μιλάς για ποδόσφαιρο. Διακρίνεις εύκολα το πάθος του γι αυτό. Έχει πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και με τον καιρό αποκτά και προπονητικές εμπειρίες. Δουλεύει πολύ, ζει γι αυτό που κάνει. Είμαι πεπεισμένος πως έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ ενός προπονητή που θα αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρό μας.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την διοίκηση της ομάδας και πώς μπόρεσε από τα πέτρινα χρόνια που πέρασε για περίπου 5-6 χρόνια να επανέλθει στην ανάπτυξη και στα νέα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου;
Για τη διοίκηση αυτό που διακρίνεις είναι ότι έχουν κάνει το γήπεδο δεύτερο σπίτι τους. Είναι άνθρωποι που αφιερώνονται σ΄αυτό που κάνουν. Άλλωστε νομίζω ότι δικαιώνονται οι κόποι και οι προσπάθειές τους. Αναφορικά με τη συνεργασία μας νομίζω πως η παραμονή μου για έναν ακόμα χρόνο επιβεβαιώνει τις βάσεις πάνω στις οποίες έχει στηθεί.

Πιστεύετε με σωστές επιλογές και σωστή διαχείριση η Νέα Αμισός μπορεί να επιστρέψει μελλοντικά στα εθνικά πρωταθλήματα;
Εδώ θα μου επιτρέψεις να καταθέσω τη δική μου ένσταση. Αυτό νομίζω είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να σε οδηγήσει μακριά από το στόχο σου. Ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Διοικείται από ερασιτέχνες παράγοντες αλλά πάνω από όλα με επαγγελματική οργάνωση και συνέπεια σε θέματα της ομάδας. Προσπαθούν να αναδείξουν τα παιδιά της περιοχής και να υπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Μέσα στα αχαρτογράφητα νερά των εθνικών πρωταθλημάτων και στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ειδικά των μικρών κατηγοριών στα οποία αναφέρεστε, μάλλον θα έχανε τον προσανατολισμό του. Αν η συγκυρία οδηγήσει κάποια στιγμή σε κάτι τέτοιο νομίζω ότι θα αξιολογηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο. Πάντως θα τολμήσω να πω πως είναι κάτι που δεν απασχολεί τη σκέψη των ανθρώπων της ομάδας προς το παρόν.

Υπάρχει ταλέντο στο Δραμινό ποδόσφαιρο;
Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε διαφορετικό βαθμό βέβαια. Είναι κάτι που δε θα το στερηθεί η πόλη μας. Όλοι όσοι βρισκόμαστε κοντά στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να συνεργαστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε ευθύνη που δε μπορούμε να την αποποιηθούμε.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Είναι αλήθεια πως διαθέτουμε μεγάλο αριθμό ικανότατων προπονητών. Υπάρχει η ποδοσφαιρική κουλτούρα και η ποιότητα στους προπονητές μας. Μπορώ λοιπόν με σιγουριά να δηλώσω ότι δουλεύουν όλοι με απόλυτη συνέπεια κι επαγγελματισμό. Η αξιοποίηση πάντως είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων για τα τους οποίους θα μπορούσαμε να συζητάμε με τις ώρες.

Ποια είναι η κατάσταση στο Δραμινό ποδόσφαιρο και πού πιστεύετε πως βρισκόμαστε σε σχέση με άλλους νομούς;
Ο νομός μας βρίσκεται ψηλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας και όσοι είναι κοντά στις μικρές ηλικίες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το διαπιστώνουν. Ο εχθρός όμως του καλού είναι το καλύτερο. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια κι έχουμε μεγάλη διαδρομή να διανύσουμε.

Γνωρίζω ότι περάσατε από τα τμήματα υποδομής της Δόξας Δράμας. Το πρόβλημα της Δόξας Δράμας είναι ότι δεν βγάζει τα τελευταία χρόνια δικούς της ποδοσφαιριστές και πολλά ταλέντα στην συνέχεια χάνονται. Ως ένας άνθρωπος που είδατε την λειτουργία αυτής της ομάδα από μέσα, που πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να διορθωθεί;
Αν και η ΔΟΞΑ είναι το μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής μου ζωής θα αποφύγω να τοποθετηθώ σε θέματα που αφορούν την ομάδα. Θα μπορούσαμε να μιλάμε μέρες γι΄ αυτήν. Πραγματικά έζησα από την παιδική μου ηλικία έως και την ενηλικίωση μου χαρές και λύπες σ’ αυτήν την ομάδα. Είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ επίσης ως προπονητής στα τμήματα υποδομής αρκετά χρόνια, να ζήσω εμπειρίες πολύτιμες από τη θέση αυτή και πραγματικά είναι κάτι που δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Αν κάνω πάντως μια αναδρομή στο παρελθόν θα πω ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Πάντα την τελευταία στιγμή δίναμε μια κλωτσιά και χύναμε το γάλα. Μιλάω πάντα ως ενιαίος οργανισμός . Αυτό που δεν έλλειπε πάντως, ήταν το ταλέντο. Για να περάσουμε στο σήμερα, τον πρώτο λόγο στη φάση αυτή έχουν οι άνθρωποι που είναι στο τιμόνι της ομάδας κι οι οποίοι προφανώς καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση. Τους εύχομαι πραγματικά να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα γιατί ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ΔΟΞΑ για τη Δράμα.

Έχει να παιχτεί ποδόσφαιρο 2 μήνες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού. Σας λείπει η αγωνιστική δραστηριότητα;
Σαφέστατα είναι μεγάλη η αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις , σίγουρα όμως αναγκαία. Λείπει πράγματι σε όλους μας το ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι η σεζόν τελείωσε και οφείλουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη, με ασφαλή και σταθερά βήματα.

Μετά τις εξετάσεις σκέφτεστε, για όσα παιδιά το επιθυμούν, να συνεχιστούν οι προπονήσεις;
Έχουμε προγραμματίσει τουλάχιστον για τα μεγάλα μας τμήματα, να επιστρέψουν τα παιδιά στις προπονήσεις, τηρώντας απαράβατα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Μας ενδιαφέρει οι ποδοσφαιριστές μας να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση χωρίς βιασύνη από τη στιγμή που δε θα υπάρξουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για φέτος. Ας ελπίσουμε πως η επόμενη χρονιά θα είναι ομαλή χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις σε υγειονομικό επίπεδο.
Καλή επάνοδο λοιπόν στους αγωνιστικούς χώρους με απόλυτη προτεραιότητα πάντα στην υγεία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ