Ήρθε ειδικό κλιμάκιο για να επισπεύσουν τους στοχευμένους ελέγχους στις εστίες διασποράς

0
2617
Από αριστερά ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος

Σύσκεψη στην ΠΕ Δράμας έγινε χθες, παρόντος και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελου Μπίνη, για τον περιορισμό της πανδημίας

Στην Αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η προγραμματισμένη σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, τον Δήμαρχο Δράμας Χρ. Μαμσάκο, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, την προϊσταμένη του τμήματος Δημόσιας Υγείας, την προϊσταμένη του τμήματος Ανάπτυξης, τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Δράμας και άλλους εκπροσώπους αρμοδίων υπηρεσιών, με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και τον συντονισμό των οργάνων ελέγχου για την καταπολέμηση της διασποράς της COVID 19 στην Π.Ε.Δράμας.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος: «ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ήθελε να συγκεντρώσει τα στοιχεία που εμφανίζουν σε ποιους και πόσους ελέγχους έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι σήμερα. Η επίσκεψη του κ. Μπίνη και των υπολοίπων υπηρεσιακών παραγόντων έγινε με φόντο την εξάπλωση της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη έξαρση. Ο κ. Μπίνης ήρθε στην περιοχή της Δράμας προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του τους ελεγκτικούς οργανισμούς και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το επόμενο διάστημα. Εμείς του διαθέσαμε ότι στοιχεία έχουμε σε επίπεδο ελέγχων που κάναμε».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χρ. Μαμσάκος που συμμετείχε στη σύσκεψη κατά την τοποθέτησή τους τόνισε ότι: «η Δημοτική Αστυνομία από την έναρξη της πανδημίας έκανε 6535 ελέγχους μέχρι σήμερα (για μετακινήσεις, χρήση μάσκας, συναθροίσεις σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους κλπ) και από αυτούς τους ελέγχους έχουν βεβαιωθεί 25 παραβάσεις». Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας είχε δηλώσει στα «Χ» ότι οι έλεγχοι ήταν 5193, ωστόσο όπως εξήγησε ο ίδιος χθες, στον αριθμό αυτό δεν είχαν γίνει και ορισμένες ακόμη ενσωματώσεις ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στην ΠΕ Δράμας για την ανάσχεση της πανδημίας

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης τόνισε ότι η επίσκεψη στη Δράμα έγινε προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τις τοπικές αρχές για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στη μάχη ανάσχεσης της πανδημίας. Επίσης, η επίσκεψη έχει σκοπό να εξεταστεί κατά πόσο η πολιτεία μπορεί να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές με τα κατάλληλα εργαλεία και να προχωρήσει στον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών και να μην γίνονται επικαλύψεις ώστε να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας. Παράλληλα θέλαμε να καταλάβουμε όλοι, τόνισε, πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές. «Είναι μια από τις περιπτώσεις που πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς μεμψιμοιρίες και γκρίνιες, αλλά και χωρίς να συζητούμε σήμερα για το τι θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα αλλά μόνο για το τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες 10 ημέρες, έτσι ώστε να στηρίξουμε και να αποφορτίσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία» δήλωσε ο κ. Μπίνης.
«Θα πρέπει, να μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να κάνει στοχευμένους ελέγχους εκεί όπου υπάρχουν εστίες διακινδύνευσης και διασποράς του ιού Όλοι μαζί θα πρέπει να δουλέψουμε για την ταχύτερη έξοδο από τα μέτρα και να μην υπάρξει ανάγκη να πάμε σε σκληρότερα μέτρα και εφόσον πάμε καλά να έχουμε όσο το δυνατόν πιο κανονικά Χριστούγεννα» είπε ο κ. Μπίνης.
Ερωτηθείς να σχολιάσει την έξαρση της πανδημίας ο κ. Μπίνης την απέδωσε σε μη επιτρεπτή χαλάρωση των μέτρων και αδυναμία κατανόησης της κρισιμότητας της κατάστασης. Είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή είναι ώρα να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε άμεσα. «Σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουμε επισκεφθεί από την Παρασκευή, παρατηρούμε το ίδιο φαινόμενο. Υπάρχουν περιστάσεις που νομίζουν ότι έχουμε ξεφύγει από την κρίση ή ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά αυστηρά. Αυτή την στιγμή πρέπει οι πολίτες και οι τοπικές αρχές να κινητοποιηθούν με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων πολύ γρήγορα και κυρίως να ξεκουράσουμε το ΕΣΥ που καταπονείται».
Πριν από την επίσκεψή του στη Δράμα ο κ. Μπίνης και οι υπόλοιποι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν σύσκεψη με το ίδιο περιεχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ