Ιστορική αναδρομή στην Α.Ε. Κ. Βρύσης

0
2111

Η Α.Ε. Κ. Βρύσης τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην Α’ ΕΠΣ Δράμας κάνοντας καλή πορεία και διακρίνεται για το πάθος της και τον δυναμισμό της ως ομάδα. Η Α.Ε. Κ. Βρύσης τα τελευταία χρόνια έχει βασιστεί πάνω σε έναν κορμό 8-9 παικτών που κατάγονται από το χωριό και είναι όλοι σαν μια γροθιά, και που ζουν το ποδόσφαιρο έτσι όπως πραγματικά είναι, ως παιχνίδι.
Η Α. Ε. Κ. Βρύσης ιδρύθηκε το 1969 και είναι μια ομάδα που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην έδρα, με τον κόσμο του χωριού να ακολουθεί την ομάδα συνεχώς. Η ομάδα πέρσι συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και κάθε χρόνο συμμετέχει ασταμάτητα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Δράμας.
Τη σεζόν 1986-87 η ομάδα τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Προσοτσάνη στον δεύτερο όμιλο της Β’ ΕΠΣ και πήρε την άνοδο στην Α’. Την επόμενη χρονιά δεν τα κατάφερε και οδηγήθηκε ξανά στη Β’ ΕΠΣ.
Το 1991 όμως η ομάδα βρέθηκε στη Γ’ ερασιτεχνική παίρνοντας μόλις την πρώτη χρονιά την άνοδο στην Β’.
Το 1994 η Α.Ε. Κ. Βρύσης τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως μετά από αγώνες κατάταξης δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση της ενιαίας βαθμολογίας, σε μια χρονιά κατά την οποία ανέβηκαν 4 ομάδες.
Τη σεζόν 1996-97 η ομάδα υποβιβάστηκε ξανά στη Γ’ κατηγορία, όπου παρέμεινε για 3 χρόνια, ενώ το 2000 κέρδισε ξανά την άνοδο στην Ερασιτεχνική. Το 2002 μετά από αγώνες μπαράζ, ενώ είχε τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας, πήρε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ Δράμας μετά από 15 χρόνια. Η Κ. Βρύση παρέμεινε στην Α’ ΕΠΣ για δύο σεζόν και το 2004 υποβιβάστηκε, καθώς κατέλαβε την 15η θέση, μια θέση πάνω από την Α.Ε. Κυργίων.
Το 2011, μετά από 7 χρόνια στη Β’ κατηγορία, τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από τη σούπερ Αργυρούπολη για εκείνη τη χρονιά και τους Σιταγρούς και ανέβηκε στην Α2. Εκείνη τη χρονιά η Α.Ε. Κ. Βρύσης είχε 13-14 παίκτες και κατάφερε στο τέλος να πάρει την άνοδο.
Την επόμενη χρονιά στην Α2 δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία και πάλι. Τη σεζόν 2015-16 με τον Στράτο Κονταξή στον πάγκο η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου για την Α’ κατηγορία. Εκεί είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Καστρινό, ο οποίος εκείνη τη χρονιά είχε καλή ομάδα, με αποτέλεσμα τελικά να ηττηθεί.
Τη σεζόν 2016-17 και πάλι με τον Στράτο Κονταξή στον πάγκο η ομάδα κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας αήττητη για πρώτη φορά στην ιστορία της και επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣ Δράμας, όπου βρισκόταν μέχρι και σήμερα.
Τη φετινή χρονιά η Α.Ε. Κ. Βρύσης βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και για μια ακόμη χρονιά έχει εντυπωσιάσει. Τη φετινή χρονιά με την απόδοσή τους έχουν διακριθεί οι: Τσακίρης (τερματοφύλακας), Αβράμης, Ψυλλίδης, Παλτσίδης, Σεμπελίδης, Σαρηπαυλίδης και Δάφτσιος. Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Βασιλειάδης, που πήγε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ