Μαρίνος Τσακίρης: «Είχα παλιότερα αρκετές προτάσεις, αλλά δεν δέχτηκα, γιατί αγαπάω το χωριό μου»

0
2326

Στα «Χ» και τον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο τερματοφύλακας της Α.Ε. Κ. Βρύσης, Μαρίνος Τσακίρης. Ο Μαρίνος Τσακίρης είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο τοπικό μας ποδόσφαιρο και το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική, καθώς με τις καθοριστικές του επεμβάσεις χαρίζει βαθμό ή βαθμούς σε κάθε αγωνιστική στην ομάδα του.
Ο Μαρίνος Τσακίρης μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας του, για τον ποδοσφαιρικό κορμό που έχει τα τελευταία χρόνια η Κ. Βρύση, τους 3 μεγάλους και επιτυχημένους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα και τους λόγους για τους οποίους τόσα χρόνια δεν έφυγε ποτέ από την Κ. Βρύση, αν και είχε προτάσεις.

Δυο λόγια για τη φετινή πορεία της Α.Ε. Κ. Βρύσης;
Φέτος ήταν μια περίεργη χρονιά, γιατί από την αρχή της χρονιάς έφυγαν τρεις βασικοί γηγενείς ποδοσφαιριστές από το χωριό. Παρόλα αυτά η ομάδα πάλεψε και είμαστε στη μέση της βαθμολογίας. Αυτή η ομάδα είναι δεμένη σαν μια γροθιά και βγάζει πάθος και ψυχή σε κάθε παιχνίδι.

Η ομάδα έχει έναν κορμό 8-9 παικτών για περίπου 10 χρόνια. Πώς το χτίσατε αυτό;
Η ομάδα, ναι, έχει 8 με 9 παιδιά που είμαστε 10 χρόνια και παραπάνω σε αυτή την ομάδα και προσπαθούμε για το καλύτερο, αν και φέτος ο αρχηγός μας είχε ένα τραυματισμό στη μέση και για φέτος δεν θα συνεχίσει άλλο.

Υπάρχει ταλέντο στην Α.Ε. Κ. Βρύσης;
Πιστεύω πως έχει ταλέντο, αλλά πιο πολύ πιστεύω πως έχει εμπειρία για το κάθε παιχνίδι πώς να στηθεί. Δεν έχουμε τα ταλέντα όπως άλλες ομάδες, αλλά η ομάδα έχει αποκτήσει μια εμπειρία και έτσι μπορεί να ανταπεξέλθει.

Είσαι χρόνια στην ομάδα και, από όσο γνωρίζω, είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες από πιο μεγάλες κατηγορίες. Για ποιον λόγο δεν έκανες «το βήμα» παραπάνω;
Ναι, είμαι χρόνια στην ομάδα και είχα πιο παλιά κάποιες προτάσεις. Δεν δέχτηκα όμως σε καμία περίπτωση, γιατί το κάνω καθαρά για το χωριό μου και όχι για τα χρήματα. Παράλληλα εργάζομαι και στα λατομεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προλαβαίνω να πάω κάπου αλλού, που και πάλι δεν θα το έκανα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει αξιόλογοι προπονητές από την Α.Ε. Κ. Βρύσης, όπως για παράδειγμα ο Στράτος Κονταξής που ανέβασε την ομάδα στην Α’ ΕΠΣ, ο Τάκης Στάμογλου που κατάφερε και έκανε μια καλή πορεία με την ομάδα, όπως και ο Δημήτρης Βασιλειάδης με τον οποίο τη φετινή χρονιά η ομάδα κάνει μια πολύ καλή πορεία. Πιστεύεις ότι και αυτός είναι ένας λόγος που η ομάδα κάνει καλή πορεία;
Με τον Στράτο Κονταξή κάναμε πολύ καλές χρονιές στη Β τότε. Είναι ένας καλός προπονητής και μπορούσε να μας έχει όλους δεμένους και τον ευχαριστούμε πολύ.
Με τον Τάκη Σταμούλου ήταν μια χρονιά περίεργη. Μείναμε από προπονητή, τον βρήκανε τελευταία στιγμή και μπόρεσε και μας κράτησε την πρώτη χρονιά που πέφτανε 5 στην Α’ κατηγορία και τον ευχαριστούμε πολύ.
Και φέτος το λιοντάρι μας (Δημήτρης Βασιλειάδης) με τον οποίο εξίσου κάνουμε μια καλή πορεία και ευθύνεται και αυτός σε όλο αυτό. Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες κι όμως δεθήκαμε και δέθηκαν και αυτοί με εμάς και αυτό είναι το κυριότερο.

Πιστεύεις ότι η διαφορά ανάμεσα στην Α’ ΕΠΣ με τη Β’ είναι μεγάλη, καθώς παίζατε μέχρι πριν 3 χρόνια;
Η Α’ έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τη Β’. Ναι, όλες οι ομάδες της Α’ είναι ανταγωνιστικές, ενώ στη Β’ θα έλεγα όχι.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Υπάρχει αρκετό ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια το δραμινό ποδόσφαιρο θα βγάλει κι άλλα ταλέντα, όμως θα πρέπει να βοηθήσουν και οι μεγάλες ομάδες του νομού.

Η ομάδα δεν έχει ακαδημίες. Πιστεύεις ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει, ώστε να έχει η ομάδα συνέχεια στις επιτυχίες;
Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν έχει. Παλιά είχαμε όταν ήμουν και εγώ πριν τα 13. Βέβαια είναι σε άλλες ακαδημίες τώρα, όπως Προσοτσάνη, Πετρούσα, αλλά το καλό θα ήταν να είχαμε εδώ. Θέλω να πιστεύω όμως πως όλα αυτά τα παιδιά θα ακολουθήσουν στα 14 τους στο χωριό τους, ώστε να έχει ομάδα το χωριό τους και, αν κάποιος φυσικά αξίζει παραπάνω, να πάει παραπάνω.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα και του ποδοσφαίρου. Ποια είναι η άποψή σου πάνω σε αυτό το θέμα; Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο του δραμινού ποδοσφαίρου;
Θέλω να στείλω μήνυμα ότι πάνω από όλα πρέπει να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας και να έχουμε την υγεία μας. Με όλο αυτό που έχει γίνει να μένουμε όλοι στο σπίτι. Και στα γήπεδα θα ξαναβρεθούμε. Θα φύγει αυτή η αρρώστια και εμείς πάλι θα είμαστε εκεί, υπομονή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here