Ιστορική αναδρομή του ΦΓΣ Φίλιπποι Δοξάτου

0
3842
ΔΟΞΑΤΟ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ 2007-08

Ο Φιλοπροοδευτικός Γυμναστικός Σύλλογος Φίλιπποι Δοξάτου ιδρύθηκε το 1924 και είναι ένας από τους παλαιότερους και ιστορικότερους στην περιοχή της Δράμας.
Η ομάδα τη σεζόν 1984-85 αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία, από όπου και κατάφερε να πάρει την άνοδο. Στην Α’ παρέμεινε για τρεις σεζόν, μέχρι που υποβιβάστηκε στη Β’. Παρόλα αυτά, μετά από δύο σεζόν το Δοξάτο προβιβάστηκε ξανά στην Α’ και η επιστροφή έμελλε να είναι μεγάλη.
Με το «καλημέρα» οι Φίλιπποι τερμάτισαν στην 4η θέση και για τις επόμενες τέσσερις σεζόν βρίσκονταν πάντα στις θέσεις 3-6. Δυστυχώς, όμως, από εκεί και πέρα ήρθε η παρακμή και σιγά-σιγά τα «πέτρινα χρόνια». Από το 1995 έως το 1998 το Δοξάτο έμεινε κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και εν τέλει υποβιβάστηκε.
Σαν να μην έφτανε αυτό, τη σεζόν 1998-99 η ομάδα έπεσε στη Γ’ κατηγορία της Δράμας. Οι Φίλιπποι παρέμειναν στις χαμηλότερες κατηγορίες της Δράμας συνολικά για 6 σεζόν και το 2003-04 ήρθε η πολυπόθητη άνοδος. Για μια ακόμη φορά το ιστορικό χωριό επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη κατηγορία και τις τρεις πρώτες χρονιές ήταν πάντα στην πρώτη εξάδα.
Κάπως έτσι ήρθε η σεζόν 2007-08, η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες στην ιστορία της. Μπορεί η ομάδα να τερμάτισε 7η (1η όμως στο γκρουπ των τελευταίων 6 ομάδων), άλλα κατάφερε να σηκώσει το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της κερδίζοντας την πρωταθλήτρια ΔΟΞΑ Πετρούσας με 1-0 στον τελικό. Τις επόμενες πέντε σεζόν το Δοξάτο κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού παρέμεινε στην πρώτη τριάδα (με εξαίρεση τη σεζόν 2009-10). Το αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας ήρθε τη χρονιά 2013-14 με τους Φιλίππους να κατακτούν το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Δράμας, να μην καταφέρνουν όμως να ανέβουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή και το 2015-16 το Δοξάτο υποβιβάστηκε προσωρινά. Από το 2017-18 αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της περιοχής και φέτος βρίσκεται 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τέλος, ξεκίνησε με προπονητή τον Πέτρο Σερέτη, τον οποίο αντικατέστησε ο Γιάννης Όμπασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here