Ήταν όλοι εκεί στην γιορτή του αθλητισμού

0
2128

– Πάνω από 450 οι συμμετοχές των δρομέων στα Βαλδίρκεια
– Μικροί και μεγάλοι Δραμινοί, ακόμα και μητέρες με παιδικά καροτσάκια, έτρεξαν στους αγώνες


 

Εκατοντάδες Δραμινοί και Δραμινές πήραν μέρος φέτος στον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου της Δράμας, τα Βαλδίρκεια που επέστρεψαν δυναμικά μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Η 14η διοργάνωση των αγώνων έγινε χθες Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, από τον Δήμο Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας (Σ.Δ.Υ.Δ) και τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο (Π.Ο.Σ) Κ. Νευροκοπίου.
Οι συμμετοχές των δρομέων κυμάνθηκαν από 450 έως 500. Οι δυο μεγάλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων είχαν εκκίνηση από το άγαλμα της Ελευθερίας στον Δημοτικό Κήπο Δράμας, δηλαδή μέσα στην Ονειρούπολη και τερματισμό στο άγαλμα της Νίκης, απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Στους αγώνες μπορούσαν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούσαν και έκριναν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αγώνων, ενώ δεν υπήρχε η ανάγκη ύπαρξης υποχρεωτικού εξοπλισμού από τους δρομείς. Η ταυτοποίηση των αθλητών έγινε στο χώρο της γραμματείας του αγώνα, με την επίδειξη αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο. Στους αγώνες τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό έτρεξαν οι πάντες, συμπολίτες μας με αμαξίδια, ακόμη και μητέρες με καροτσάκια.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου κ. Γιώργος Μουρουζίδης είπε ότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και ότι η διοργάνωση πήγε καλά αν και θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα και εξέφρασε την ικανοποίηση της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. Το μέλος του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου και πρόεδρος της Κοινότητας Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, είπε στα «Χ» ότι η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από όλους τους συλλόγους κλασσικού αθλητισμού και άλλους φορείς. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου τόνισε στα «Χ»: «Υποδεχθήκαμε στην κεντρική πύλη της Ονειρούπολης όλους τους δρομείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, που επέλεξαν σήμερα να τρέξουν τους αγώνες των 5 ή των 10 χιλιομέτρων, που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του σπουδαίου Δραμινού γυμναστή του Νικόλαου Βαλδίρκα. Είναι ένας εμβληματικός αγώνας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Πολλοί από εμάς που ξεκινήσαμε το τρέξιμο το κάναμε με αφορμή αυτόν τον αγώνα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με έναν υγιή τρόπο ζωής, με το τρέξιμο, αλλά δίνεται και η ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη μας. Ο σκοπός δεν είναι οι επιδόσεις αλλά να τρέξουμε και να το χαρούμε, να τιμήσουμε τη μνήμη του Νικόλαου Βαλδίρκα. Εύχομαι υγιή τερματισμό σε όλους τους αθλητές».
Τα Βαλδίρκεια διεξάγονται κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα δύο χρόνια της πανδημίας) στη μνήμη του Νικόλαου Βαλδίρκα, που γεννήθηκε το 1955 στην Δράμα και υπήρξε αθλητής του στίβου στον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια. Ο ίδιος είχε κατορθώσει με τις συμμετοχές του στους αγώνες να κατακτήσει αρκετές διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα σε διάφορα πρωταθλήματα αλλά και σε ευρωπαϊκές, βαλκανικές και μεσογειακές διοργανώσεις. Ο Νικόλαος Βαλδίρκας υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ήταν και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 2008, στα 53 του χρόνια. Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δράμας από το 2010 ο «Γύρος της Δράμας», μετονομάστηκε αρχικά σε «Γύρος πόλης σε μνήμη Ν. Βαλδίρκα» και αργότερα σε «Βαλδίρκεια». Ο αγώνας αυτός καθιερώθηκε να διεξάγεται στο πλαίσιο της Ονειρούπολης και στηρίζεται από το σύνολο της αθλητικής κοινότητας στη Δράμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ