Κ. Μπλούχος στα «Χ»: «Γίνεται το ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού φαινομένου και των έκτακτων συνθηκών»

0
2895

Σε λειτουργία το PCR στο Νοσοκομείο Δράμας

Ξεκίνησε η λειτουργία του PCR που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο Δράμας από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και δίνει πλέον τη δυνατότητα μοριακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση ασθενών με covid-19. Ο μηχανισμός εγκαταστάθηκε από την περασμένη Κυριακή και είναι ήδη σε χρήση, όπως είπε χθες στα «Χ» ο κ. Κ. Μπλούχος.
Ειδικότερα είπε ότι έχει ήδη εκπαιδευτεί το προσωπικό που χειρίζεται τους μηχανισμούς του PRC από την εταιρεία που το εγκατέστησε. «Η χρήση του PCR περιμένουμε να βοηθήσει περαιτέρω τους επαγγελματίες υγείας που χρειάζονται αποτελέσματα. Αυτό βέβαια έχει ήδη «ξεπεραστεί» εδώ και πάρα πολύ καιρό με τη χρήση των rapid test. To PCR αποτελεί μια επιπλέον επιβεβαίωση και επιταχύνει τους χρόνους» εξήγησε ο κ. Μπλούχος.
Ο Βουλευτής διευκρίνισε ότι η δωρεά της ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. αφορά τον εξοπλισμό που χρειάζεται για τη λειτουργία του PCR και όχι κάποιο δεύτερο PCR. «Αφορά τον χώρο όπου θα λειτουργεί το PCR και την κατάλληλη διαμόρφωσή του με τον ανάλογο εξοπλισμό προκειμένου να είναι λειτουργικό το μηχάνημα. Σε όλα αυτά τα παρελκόμενα που χρειάζονταν για την υποστήριξη του PCR συνέδραμε και την ευχαριστούμε για αυτό η ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε., καθώς και οι Δήμοι Δράμας και Νευροκοπίου».
Σχετικά με την πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο της Δράμας σε επίπεδο νοσηλείας περιστατικών με covid, ο κ. Μπλούχος υπογράμμισε στα «Χ» ότι: «H πίεση που υπάρχει θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για πόσο διάστημα. Το βασικό είναι να πέσουν λίγο οι δείκτες θετικότητας στους ελέγχους και αυτό έχει ήδη καταγραφεί. Επίσης, βασικό είναι να μειωθούν οι ροές προσέλευσης στο Νοσοκομείο Δράμας. Αυτό θα αποφορτίσει τους ελέγχους στα επείγοντα, αλλά οι ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών τόσο σε κλινικές covid όσο και σε ΜΕΘ covid θα συνεχίσουν να υφίστανται, πιθανολογώ, και το επόμενο δεκαήμερο. Ευελπιστώ ότι μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει και μείωση στην αναγκαιότητα των νοσηλευομένων περιστατικών».
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας σε επίπεδο χειρισμών από την πολιτεία με φόντο και το τρίτο κύμα της πανδημίας που επίκειται, ο κ. Κώστας Μπλούχος είπε ότι: «Οι χειρισμοί είναι άκρως ικανοποιητικοί. Γίνεται το ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού φαινομένου και των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν. Γίνονται αναπροσαρμογές και υπάρχει ευελιξία ανά πάσα ώρα και στιγμή για ό,τι ανακύπτει (και είναι πολλά αυτά που ανακύπτουν). Το ζητούμενο είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται, παρότι το νοσηλευτικό προσωπικό και οι επαγγελματίες υγείας υπερβαίνουν εαυτούς. Πρέπει όμως να δούμε τη μείωση των ροών, τη μείωση της αναγκαιότητας νοσηλευόμενων ασθενών για να πάρει ανάσες το σύστημα. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για πολύ διάστημα, οι δυνάμεις θα εξαντλούνται. Όμως η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο στρατηγικός σχεδιασμός καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό φαίνεται γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ότι ανακύπτει υπάρχει από πίσω plan B».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ