Ομόφωνη η απόφαση του Δ. Νευροκοπίου για τη δωρεά αντιδραστηρίων στο Νοσοκομείο

0
3097

Γ. Κυριακίδης στα “Χ”: «Αν σταματήσει να προσέχει ο κόσμος, δεν θα σταματήσει η διασπορά»

Ομόφωνα αποφασίστηκε και επισήμως από το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου η δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και συγκεκριμένα η δωρεά αναλωσίμων για 1296 αντιδράσεις (extraction and detection) συνολικού κόστους 27.090,55 ευρώ.
Τα αντιδραστήρια αυτά θα χρησιμοποιηθούν μαζί με αυτά που αποφάσισε να δωρίσει ο Δήμος Δράμας για εξετάσεις PCR που γίνονται για την ανίχνευση ασθενών με covid. Εξετάσεις που πλέον είναι εφικτές στο Νοσοκομείο της Δράμας. Ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης μιλώντας στα “Χ” δήλωσε: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Βουλευτή κ. Μπλούχο και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Δράμας έστελνε τα μοριακά τεστ στην Αλεξανδρούπολη με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στα αποτελέσματα. Ακολούθησαν ενέργειες του Βουλευτή για να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να λειτουργήσει μηχάνημα μοριακού ελέγχου PCR στο Νοσοκομείο Δράμας. Σε εμάς (στον Δήμο Νευροκοπίου) προτάθηκε να συμβάλλουμε οικονομικά για την αγορά των μισών αντιδραστηρίων που απαιτούνται. Τα άλλα μισά θα τα αναλάμβανε ο Δήμος Δράμας. Φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Νευροκοπίου ανταποκρίθηκε και αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει αυτή τη δωρεά».
Σε ό,τι αφορά τους προβληματισμούς για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι και στον Δήμο Νευροκοπίου υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αυτό εκφράστηκε και στην επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη. Ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου είπε ότι χρειάζεται να υπάρχει μεγαλύτερη συνείδηση της ατομικής ευθύνης.
«Αν σταματήσει να προσέχει ο κόσμος, δεν θα σταματήσει η διασπορά. Στο Νευροκόπι και στα μεγάλα χωριά θεωρώ ότι τα μέτρα τηρούνται και κάνω τεράστιο αγώνα με την βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου να μείνουν οι δημότες στο σπίτι και να τηρήσουν τα μέτρα. Βοηθούμε ακόμη και στις αγορές που πρέπει να κάνουν οι δημότες. Ωστόσο το ζήτημα είναι
ακόμη και 10 ή 15 άνθρωποι να μην τηρούν τα μέτρα είναι αρκετοί για την εξάπλωση της
πανδημίας» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Νευροκοπίου.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο Νευροκοπίου, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι δεν υπάρχει καμία σαφής εικόνα, παρόλα αυτά υπάρχει συνεννόηση με το Νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ πως, αν αντιληφθούν εστία σε γεωγραφικό σημείο, θα ενημερώνουν οι ίδιοι.
«Το Κέντρο Υγείας στο Νευροκόπι ασχολείται και με τα τεστ για covid 19 και κάνει πραγματικό αγώνα, παρότι αποδεκατισμένο, διότι παράλληλα με τη λειτουργία του στηρίζει και το Νοσοκομείο της Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ