5193 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία

0
3478

Οι έλεγχοι στην πόλη της Δράμας αφορούν το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου

Από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Δράμας 5193 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ιωάννης Τσαμπαλάκης είπε στα «Χ»: «Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι υπάρχει μεγάλη συμμόρφωση ως προς την τήρηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί από την κεντρική διοίκηση και αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και από εδώ και πέρα». Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας, τόνισε ο κ. Τσαμπαλάκης.
Άσκοπες θεωρούνται οι μετακινήσεις που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης, της μετάβασης σε γιατρό ή φαρμακείο, της μετάβασης σε τράπεζα, της μετάβασης για σωματική άσκηση κτλ., πρόσθεσε ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας. «Υπήρχαν δηλαδή άτομα που δεν διέθεταν μήνυμα για αναγκαία μετακίνηση ή δεν έκαναν χρήση μάσκας».
Στο διάστημα του δεύτερου lockdown η Δημοτική Αστυνομία έχει αναπροσαρμόσει τον προσανατολισμό της και ο σχεδιασμός της δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στους ελέγχους των μετακινήσεων, στους ελέγχους των εντύπων και στη χρήση μάσκας. Παράλληλα, δίνεται βαρύτητα και στον έλεγχο των καταστημάτων που επιτρέπεται να λειτουργούν (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κτλ.) στα οποία γίνονται έλεγχοι περισσότερες από μία φορές σε μη προγραμματισμένες ώρες στη διάρκεια της ημέρας. «Μπορώ να πως ότι ίσως και οι συστάσεις που κάνουμε δεν χρειάζονται γιατί υπάρχει συμμόρφωση».
Σε ό,τι αφορά τα σημεία εντός της πόλης όπου παρατηρείται αύξηση της επισκεψιμότητας για λόγους σωματικής άθλησης κατά τη διάρκεια του lockdown, o κ. Τσαμπαλάκης επισημαίνει ότι η περιοχή της Ανάπλασης και ο περιφερειακός του Κορυλόβου είναι δύο σημεία που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση. «Είναι δύο σημεία αναφοράς που κυρίως τις Κυριακές φαίνεται ότι παρουσιάζουν αύξηση της επισκεψιμότητας για λόγους σωματικής άσκησης, κυρίως για περπάτημα. Εμείς σε αυτό που δίνουμε προσοχή είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα. Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κατά τη μετάβαση ακόμη και για σωματική άσκηση θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας. Αυτό βέβαια δεν είναι ρητά αποτυπωμένο στη νομοθεσία και μάλιστα για το ίδιο θέμα έχουμε κάνει και σχετικό ερώτημα στην Πολιτική Προστασία. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι, όταν κάποιος απλά περπατά, πόσο μάλλον κάποιος που τρέχει, έχει πιο έντονες εκπνοές και μεγαλύτερη εκτόξευση διάφορων υγρών σωματιδίων. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όπως οι χώροι της Ανάπλασης και του Περιφερειακού, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 5193 ελέγχους που έγιναν από τον Μάρτιο μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου του 2020 και είχαν σχέση με τις συναθροίσεις, τη χρήση μάσκας, τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως και με ό,τι έχει σχέση με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έχουν βεβαιωθεί από τη Δημοτική Αστυνομία 25 παραβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ