Κ. Μπλούχος στα «Χ»: «Βρισκόμαστε επιτέλους στην τελική ευθεία»

0
1206

– Δεύτερη προκήρυξη με 188 προσλήψεις στις ειδικότητες ΔΕ-Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ-Φύλαξης
– Βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται η έκδοσή της, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η προκήρυξη 9K/2021 όπως έγινε γνωστό από το ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 416 θέσεων μόνιμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021. Όπως προκύπτει από τον πίνακα κατανομής των θέσεων, από τις παραπάνω θέσεις οι 188 προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών του καταστήματος κράτησης Δράμας στο Νικηφόρο.
Ειδικότερα για την κάλυψη των θέσεων του νέου σωφρονιστικού καταστήματος Δράμας προβλέπονται 91 θέσεις ειδικότητας ΔΕ-Προσωπικού Φύλαξης. Σε αυτές περιλαμβάνονται 3 θέσεις που απευθύνονται σε γυναίκες και 88 θέσεις που απευθύνονται σε άνδρες. Επίσης, σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων, θα καλυφθούν άλλες 97 θέσεις ειδικότητας ΔΕ-Φύλαξης. Από αυτές οι 4 απευθύνονται σε γυναίκες και οι 93 σε άνδρες.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος υπενθύμισε ότι πέρυσι το καλοκαίρι το κτήριο των Φυλακών Νικηφόρου παραδόθηκε ολοκληρωμένο στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Τούτες τις μέρες η αναμενόμενη προκήρυξη 9Κ/2021 οδεύει προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Πρόκειται για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εσωτερικής και εξωτερικής φύλαξης το οποίο κατ’ ουσίαν θα λειτουργήσει το Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Την Τετάρτη (27/10) το ΑΣΕΠ ειδοποίησε όσους συμμετείχαν στην προκήρυξη 4Κ/2021 για την πρόσληψη του Διοικητικού και Βοηθητικού Προσωπικού του Σωφρονιστικού Καταστήματος να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους για τη σύνταξη πινάκων οριστικής κατάταξης. Βρισκόμαστε επιτέλους στην τελική ευθεία για τη λειτουργία των Φυλακών.
Ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Εκφράζω τη χαρά μου και την αισιοδοξία μου. Ασφαλώς, το άνοιγμα φυλακών δεν ηχεί ποτέ όμορφα στα αυτιά των πολιτών όμως εν προκειμένω πρέπει να σκεφτούμε τι θα σημάνει η λειτουργούσα φυλακή για τον πολύπαθο Δήμο Παρανεστίου, για τον νομικό κόσμο του νομού μας και για την οικονομική και εργασιακή δυναμική που θα δώσει η λειτουργία τους.
Ευχαριστώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Προσωπικά ευχαριστώ τον υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου αλλά και τον απελθόντα υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ευχαριστώ επίσης την αρμόδια για τις Φυλακές Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου. Τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε με συνέπεια και σιγουριά να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Οι υποψήφιοι των κλάδων ΔΕ-Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ-Φύλαξης θα υποβληθούν διαδοχικά σε υγειονομικές εξετάσεις και σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.
Σε ότι αφορά τον κύριο τίτλο σπουδών που απαιτείται για τις θέσεις αυτές, χρειάζεται πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας ή Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. του ν. 1346/1983 ή ν. 3475/2006 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Απριλίου του 2021, εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η πρώτη προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του νέου καταστήματος κράτησης. Με την προκήρυξη 4Κ/2021 που αφορούσε την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 76 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλύφθηκαν οι πρώτες 52 θέσεις προσωπικού για τη στελέχωση του νέου καταστήματος κράτησης της Δράμας.
Με δεδομένο ότι και η δεύτερη προκήρυξη για την κάλυψη 188 θέσεων προσωπικού, βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και είναι λίγο πριν την έκδοσή της, φαίνεται ότι πλέον μπαίνει τέλος σε μια Οδύσσεια πολλών ετών που αφορούσε αφενός μεν την παράδοση των εργασιών στα κτιριακά αφετέρου δε, την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ