Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τις λυόμενες κατασκευές της Ονειρούπολης 2021-2022

0
1853

Για τη χορήγηση άδειας ανέγερσης προσωρινών λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν στη λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στην Ονειρούπολη, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καλείται να αποφασίσει, ανάμεσα σε άλλα θέματα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στην συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.
Η πραγματοποίηση της Ονειρούπολης και της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς εγκρίθηκε με προηγούμενη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ωστόσο για τις ανάγκες λειτουργίας της τελευταίας είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν λυόμενες και προσωρινές κατασκευές στο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο του Δημοτικού Κήπου της πόλης.
Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη η απόφαση θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Δράμας για την έγκριση εγκατάστασης ξύλινων οικίσκων στον Δημοτικό Κήπο της πόλης για τη λειτουργία της Ονειρούπολης 2021-2022 αλλά και απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, περί έγκρισης της εγκατάστασης προσωρινών ξύλινων οικίσκων στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης ξύλινων λυόμενων και προσωρινών (μη μόνιμων οικίσκων) εντός του δημοτικού κήπου και της κεντρικής πλατείας της πόλης. Οι οικίσκοι θα είναι προσωρινές κατασκευές που θα μεταφερθούν και θα τοποθετηθούν με γερανοφόρα οχήματα εντός του Νοεμβρίου και θα απομακρυνθούν στο σύνολό τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης επαναφέροντας στην αρχική κατάσταση τους χώρους όπου τοποθετήθηκαν.
Οι οικισμοί θα τοποθετηθούν σε υπάρχοντα πλακοστρωμένα δάπεδα ή πάνω στο έδαφος (χώμα) στους χώρους όπου είναι ελεύθεροι, χωρίς να γίνεται καμία παρέμβαση σε δέντρα, φυτά, θάμνους κλπ. και χωρίς να προστίθενται νέες παρεμβάσεις – πλακοστρώσεις δαπέδων, διαδρόμων κλπ., αφού σημειώνεται ότι δε θα γίνει καμιά χρήση σκυροδέματος εντός του δημοτικού κήπου παρά μόνο η επιδιόρθωση κάποιων σπασμένων πλακοστρώσεων στα υπάρχοντα δάπεδα και οι οποίες είναι επικίνδυνες για τους διαβάτες και όσους κυκλοφορούν στους διαδρόμους του δημοτικού κήπου.
Λόγω της ιδιαιτερότητας των χώρων α)χώρος αστικού πρασίνου – Δημοτικός Κήπος της πόλης και β) Κεντρική πλατεία της πόλης, δεν γίνεται λόγος για καμία μόνιμη κατασκευή και το σύνολο των κατασκευών των ξύλινων οικίσκων και παιγνιδιών θα απομακρυνθούν αμέσως μετά την εκδήλωση της Ονειρούπολης, ενώ στους ελεύθερους χώρους πάνω στους οποίους τοποθετούνται οι διάφορες μη μόνιμες κατασκευές θα φυτευτεί εκ νέου χλοοτάπητας.
Η κεντρική είσοδος στην Ονειρούπολη θα είναι στο ύψος του σιντριβανιού του Δημοτικού Κήπου όπου θα τοποθετηθεί και οικίσκος για πληροφορίες για τους επισκέπτες. Από την κεντρική είσοδο και προς το βόρειο μέρος του Δημοτικού Κήπου θα τοποθετηθούν οικίσκοι για δράσεις των επισκεπτών όπως το εργαστήρι κατασκευών, το σπίτι των συναισθημάτων, το ταχυδρομείο, το ζαχαροπλαστείο, η ζωγραφική προσώπου, το σπίτι του Αϊ Βασίλη κ.τ.λ. Ο ήδη διαμορφωμένος χώρος περιπτέρου που βρίσκεται έξω από τον Δημοτικό Κήπο θα στεγάσει το Σταθμαρχείο για το τρενάκι που θα κάνει τον γύρο της πόλης. Ενώ στη νότια πλευρά του Δημοτικού Κήπου θα τοποθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών και στη βόρεια πλευρά θα τοποθετηθεί το παγοδρόμιο και τα τρενάκι για τα παιδιά μικρής ηλικίας. Όλοι οι οικίσκοι εμπορικού χαρακτήρα θα βρίσκονται κατά μήκος δύο πλακόστρωτων διαδρόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!