Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΔΡΑΜΑΣ: “45 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας”

0
1714

Κάθε δημοκρατική χώρα, αποτυπώνει τις κοινωνικές πολιτικές και ιδεολογικές της τάσεις μέσα από τα κόμματα που εκλέγονται στο κοινοβούλιο για να εκπροσωπήσουν αφενός μερίδες του λαού που τα ψήφισαν, αφετέρου το Σώμα της Εκκλησίας του Δήμου, δηλαδή όλο το Δημοκρατικό Πολίτευμα.
Ο φιλελευθερισμός συνάμα με τις κοινωνιοκεντρικές τάσεις, όπως αυτές χαρακτηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό ανέκαθεν, η ανάδειξη της ατομικότητας και του συλλογικού ταυτόχρονα, ήταν παλαιόθεν το σήμα κατατεθέν της ελληνικής ταυτότητας.
Αυτή την ελληνική ταυτότητα, σε μια δύσκολη στροφή της κοινής μας ιστορίας, κατά την έξοδό μας από μια περίοδο πολιτικής ανωμαλίας, την εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο κορυφαίος πολιτικός άνδρας της νεότερης Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Μια μέρα σαν κι αυτή, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του τη Νέα Δημοκρατία. Την μεγάλη πατριωτική, και συνάμα φιλελεύθερη παράταξη που πάλεψε και παλεύει να εκφράσει στον ίδιο χρόνο την ελληνική μας ιδιοπροσωπία μαζί με τον ελληνότροπο κοσμοπολιτισμό μας. Την ελληνοκεντρικότητα με το οικουμενικό της νόημα μαζί.
Η Νέα Δημοκρατία φτιάχτηκε για να εικονίσει στο λαϊκό σώμα την κοινωνική συνοχή ομού μετά της ατομικότητας και όσων απορρέουν απ’ αυτές τις δυο έννοιες: τη φιλοπατρία, την αξιομισθία της εργασίας και της προσωπικής πρωτοβουλίας, την επιβράβευση κάθε αξιοσύνης, την αξιοκρατία ως προϋπόθεση του κοινού μας βίου, την ενωτική τάση του κοινωνικού σώματος, το συλλογικό μας υποκείμενο ως αξία ενιαίου σώματος που στοχεύει στη διαρκή πρόοδο.
Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με μια τεράστια ομάδα συνεργατών τους, πάλεψαν και παλεύουν για να συνθέσουν την ελιά, το αμπέλι και το καράβι… Τα τρία συστατικά αυτής της όμορφης μα παράξενης πατρίδας που μας έλαχε ο κλήρος να διακονούμε.
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία, στην τελική, σημαίνει Ζήτω η Ελλάδα…Γένοιτο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ