Και μέσω ΚΕΠ του Δήμου Δράμας η αίτηση έκδοσης άυλης κάρτας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

0
483

Mέχρι αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων


Και μέσω του ΚΕΠ του Δήμου της Δράμας μπορούν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2022, οι ωφελούμενοι πολίτες. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου ενώ για την υποβολή των αιτήσεων είναι απαραίτητο να γνωστοποιηθούν πέραν της ταυτότητας και του ΑΦΜ, ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου και ένα e-mail.
Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Γεωργιάδου, στέλεχος του ΚΕΠ του Δήμου Δράμας. Μέσω του ΚΕΠ, όπως είπε, μπορεί να γίνει η σχετική αίτηση και στην συνέχεια οι ωφελούμενοι κατεβάζουν την ειδική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Η άυλη κάρτα χρησιμοποιείται κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται η κάρτα επιδότησης καυσίμων, όπως είπε η κα Γεωργιάδου.
Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ορίζονται στην ΚΥΑ (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα). Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα του πίνακα, της σχετικής ΚΥΑ.

Πώς γίνεται η διαδικασία της αίτησης
Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού σε αυτήν. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτών καταχωρίζει στα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί. Ακολούθως, δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή προγράμματος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα. Παράλληλα, ο αιτών δηλώνει ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του. Ο δικαιούχος καταχωρεί επίσης το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του ΚΕΠ από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του δικαιούχου. Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα εκδίδεται με ημερομηνία λήξης την τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μήνα που αφορά έκαστος κύκλος εκτέλεσης του προγράμματος, δηλαδή την 30.06.2023 για τον α’ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022»
Η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή, μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους.
Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην κάρτα μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για διαμονή, είτε σε καταλύματα που φέρουν κωδικούς κατηγορίας εμπόρου σχετικούς με την παροχή υπηρεσιών διαμονής.
Με το πρόγραμμα αυτό παρέχεται επιδότηση με 150 ευρώ για διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια για 200.000 πολίτες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!