Και πάλι στο προσκήνιο το πρόβλημα των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην είσοδο της πόλης από Αρκαδικό

0
630

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο γυναίκας που έπεσε θύμα τροχαίου


Το πρόβλημα των πεζοδρομίων και ο ελλιπής φωτισμός στην είσοδο της πόλης από τον Αρκαδικό, επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Φώτη Νικολαΐδη, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου μιας δημότισσας στην εν λόγω περιοχή, με βασική αιτία τον ελλιπή φωτισμό, όπως είπε.
«Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει. Έγινε το χειρότερο. Για να δείτε τι θα κάνετε ως Δημοτική Αρχή προκειμένου να δώσετε λύση σε αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Νικολαΐδης προσθέτοντας ότι έχει ήδη καταθέσει μια κοστολογημένη πρόταση για το πρόβλημα του φωτισμού, αλλά διευκρίνισε ότι: «Δεν ξέρω αν ασχολήθηκε κανένας έστω να την κοιτάξει. Να την μελετήσει. Κάντε κάτι και στείλτε τις υπηρεσίες ώστε να καθαρίσουν ή να αλλάξουν τους λαμπτήρες ώστε να ενισχυθεί κάπως ο φωτισμός. Έχουν χαθεί πάνω από 15 ζωές σε αυτόν τον δρόμο» τόνισε.
Παράλληλα ο κ. Νικολαΐδης έθεσε και το πρόβλημα που υπάρχει στον μίνι περιφερειακό (τον δρόμο που συνδέει την πόλη με τον συνοικισμό του Αρκαδικού και περνά από την περιοχή των θερμοκηπίων). «Εδώ και πολλούς μήνες, το οδόστρωμα εκεί έχει πρόβλημα» τόνισε για να εξηγήσει: «Η υπηρεσία έχει βάλει εκεί ένα πλέγμα αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί δεν υπάρχει καλή ορατότητα και ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης».
Απαντώντας για τα προβλήματα των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην είσοδο της πόλης από το Αρκαδικό, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Καψημάλης είπε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως επαρχιακό δίκτυο Δράμας – Αμφιπόλεως. «Ο δρόμος είναι στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και το έργο που είχε εκτελεστεί πριν από 15-20 χρόνια για την κατασκευή των πεζοδρομίων το είχε εκτελέσει η Περιφερειακή Ενότητα. Είναι μια διφορούμενη κατάσταση, γιατί είναι επαρχιακό δίκτυο το οποίο περνά μέσα από οικισμό. Ασχοληθήκαμε με το κομμάτι του δρόμου από το τέλος του Αρκαδικού μέχρι τα κοιμητήρια της Νέας Αμισού. Το περπατήσαμε και το μετρήσαμε. Τελειώσαμε την αποτύπωση και τη μελέτη. Θέλουμε να κάνουμε νέα πεζοδρόμια στην περιοχή. Θέλουμε να συνάψουμε μια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και να βρούμε χρηματοδότηση για να γίνει το συγκεκριμένο έργο».
Το ζήτημα της αρμοδιότητας για τον φωτισμό του συγκεκριμένου δρόμου έθεσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, ρωτώντας τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών αν ο φωτισμός από την στροφή των κοιμητηρίων στη Νέα Αμισό είναι του δήμου ή είναι της Περιφέρειας, επειδή βρίσκεται στην επαρχιακή οδό. Ο κ. Καψημάλης επανέλαβε και για το θέμα αυτό ότι πρόκειται για μια διφορούμενη κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δρόμο για τον οποίο έγινε λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας μόλις πρόσφατα μια 73χρονη γυναίκα έπεσε θύμα τροχαίου και έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από δυο οχήματα. Το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα έγινε τις απογευματινές ώρες της 10ης Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ