Και στο βάθος φως… για το «Μητρώο»

0
292

Νέες δηλώσεις Αυγενάκη αφήνουν «παράθυρο» για έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων


Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης άφησε περιθώρια αισιοδοξίας για να δοθεί λύση στην κόντρα του Υπουργείου με την Ε.Π.Ο. και κατ’ επέκταση με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας.
Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης είπε ότι εντός της εβδομάδας θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εκδίδονται άδειες χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων σε σωματεία που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο «Μητρώο».

Οι δηλώσεις του κ. Αυγενάκη:
«Εξετάζουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες την επόμενη εβδομάδα για τις δυνατότητες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, άρα και άδειας διεξαγωγής αγώνων από τις κατά τόπους περιφέρειες για τα σωματεία που έχουν δουλέψει στην κατεύθυνση της νομιμοποίησης.
Ακόμα, να καλέσουμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με όποια δικαιολογητικά έχουν και θα βρούμε τον τρόπο και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να αποπερατωθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης των δικαιολογητικών και ελέγχου από την υπηρεσία.
Τις εγκαταστάσεις μας τις δίνουμε στα νόμιμα σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση, έχουν μπει στο μητρώο, έχουν προσλάβει προπονητή με πτυχίο, αλλά και εκεί εξετάζουμε διευκόλυνση για νησιωτικές περιοχές».

Υπό από αυτές τις συνθήκες, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλης της χώρας ακόμα και την 1η Οκτωβρίου, αρκεί όμως να πάρει έγκαιρα θέση η Ε.Π.Ο. και να δώσει κατεύθυνση στις Ενώσεις της να ορίσουν τα ματς μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτή την περίπτωση, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα συζητηθεί η αναστολή των πρωταθλημάτων, αφού θα έχει δοθεί λύση έστω και με αυτόν τον τρόπο. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, και αν όλα πάνε καλά, είναι να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας μας στις 8 Οκτωβρίου.
Σε διαφορετική περίπτωση, πάμε ολοταχώς σε αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο. με απρόβλεπτες συνέπειες για τα σωματεία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ