Καλά τα μηνύματα από τα χθεσινά rapid test

0
4633

Ελένη Γαμβρέλη στα «Χ»: «Βρέθηκαν 3 ή 4 θετικά αποτελέσματα σε περίπου 150 τεστ που έγιναν, αλλά δεν χρειάζεται εφησυχασμός»
Στις 27 Δεκεμβρίου αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Δράμα

Περίπου 150 rapid test διενεργήθηκαν χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι στο ύψος του γηπέδου της Νέας Αμισού από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα, στο πλαίσιο της δράσης drive through, δηλαδή της δειγματοληψίας οδηγών και επιβατών μέσα στα ΙΧ.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η συντονίστρια της ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ ν. Δράμας δρ Έλενα Γαμβρέλη, στη χθεσινή δράση δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση, κάτι που ίσως οφείλεται στον εφησυχασμό του κόσμου. Πάντως, εξήγησε ότι τα θετικά τεστ ήταν ελάχιστα και συγκεκριμένα από τα 150 περίπου rapid test που έγιναν βρέθηκαν μόνο 3 ή 4 θετικά αποτελέσματα. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε και να κυκλοφορούμε χωρίς να είναι απόλυτα αναγκαίο, διότι το τρίτο κύμα έρχεται. Έχουμε μπροστά μας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που είναι δύο δύσκολοι μήνες» υπογράμμισε η κα Γαμβρέλη.
Η ίδια πρόσθεσε ότι η διαδικασία των δειγματοληψιών με rapid test στο πλαίσιο της δράσης drive -through θα συνεχιστεί και την επόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι δειγματοληψίες.
Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας Δράμας σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, όσο και κατά τις ημερομηνίες Δευτέρα 28/12, Τρίτη 29/12, Τετάρτη 30/12 και Πέμπτη 31/12. Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται και πάλι ελεύθερα χωρίς κάποια προσυνεννόηση, όπως είπε η κ. Γαμβρέλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Δράμα δειγματοληψίες σε μεγάλες επιχειρήσεις της Δράμας (μαρμαροβιομηχανίες, οινοποιεία κλπ.). Στις επιχειρήσεις αυτές έγινε μεγάλος αριθμός δειγματοληψιών και ευτυχώς δεν βρέθηκε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Εμβολιαστικά κέντρα στη Δράμα
Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα στη Δράμα, όπως είπε η κ. Γαμβρέλη, θα λειτουργήσουν τρία τμήματα στο Κέντρο Υγείας της Δράμας (πρώην ΙΚΑ), ενώ θα δημιουργηθεί ένα ακόμα το οποίο θα λειτουργεί με απογευματινό ωράριο. Παράλληλα όπως είπε, θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και στο Νοσοκομείο της Δράμας αλλά και στα Κέντρα Υγείας Παρανεστίου, Νευροκοπίου και Προσοτσάνης.
«Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα και οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται γίνουν στη Δράμα στις 27 Δεκεμβρίου, αρχικά στους υγειονομικούς και στη συνέχεια, στο διάστημα από τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους υπόλοιπους πολίτες» διευκρίνισε η συντονίστρια της ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ στη Δράμα.
Στέλνοντας το δικό της μήνυμα προς τους πολίτες η κ. Γαμβρέλη είπε ότι ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας θα πρέπει όλοι να εναρμονιστούμε με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Αν συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε όλοι έξω όπως συνέβη σήμερα (χθες Τετάρτη), σε σημείο που να δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν υπάρχει lockdown, δεν θα είναι θετική η συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε περισσότερους από 200 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες. Οι πολίτες, θα πρέπει να σπεύσουν για να εμβολιαστούν και να μην ξεχνούν ότι για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου. Η δεύτερη δόση θα γίνει 22 ημέρες μετά την πρώτη καθώς δεν δημιουργούνται αντισώματα μετά τον πρώτο εμβολιασμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι παραλήφθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ στη Δράμα περίπου 2000 τεστ για επιδημιολογικό έλεγχο που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ