Κάλεσμα από τους τοπικούς φορείς για την αυριανή «Λευκή Νύχτα» στη Δράμα

0
1533

«Το κέντρο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο από εκδηλώσεις και δράσεις»


 

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρώτη «Λευκή Νύχτα» της Δράμας και να ζήσουν κάτι μοναδικό, έκαναν χθες η Αντιπεριφέρεια Δράμας, ο Δήμος Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.
Η «Λευκή Νύχτα» διοργανώνεται αύριο Παρασκευή και σε αυτήν θα διεξαχθούν δεκάδες δράσεις μέσα σε τέσσερις ώρες από τις 20.00 μέχρι τις 24.00. Τα εμπορικά καταστήματα βέβαια θα είναι ανοικτά από τις 18.00 το απόγευμα περιμένοντας μικρούς και μεγάλους σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή που θα διεξαχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Δράμας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόνισε χθες στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για το θέμα αυτό ότι η ιδέα της «Λευκής Νύχτας» ήταν μια ιδέα, στόχος και όραμα της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας. «Την Παρασκευή 7 Ιουλίου η Δράμα καλεί όλους τους φίλους από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από τους γύρω νομούς, να ζήσουν κάτι μοναδικό, το οποίο έχουν ετοιμάσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με πρωτεργάτη τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας. Η προσπάθεια αυτή μας βρήκε από την πρώτη στιγμή απόλυτα σύμφωνους. Γι αυτό και με ομόφωνες αποφάσεις τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε έμπρακτα και οικονομικά. Θέλουμε να ευχηθούμε να έχει καλή επιτυχία και το πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί να κυλήσει ομαλά. Στόχος μας είναι η μεγάλη συμμετοχή κόσμου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Καλούμε όλους τους Δραμινούς να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια που θα τονώσει και την τοπική μας οικονομία αλλά και την ψυχολογία μας που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη».
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή της «Λευκής Νύχτας» ως μια αξιέπαινη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας. Όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας: «Από την πρώτη στιγμή και ο Δήμος Δράμας αλλά και η Περιφέρεια όπως και το Επιμελητήριο, αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή. Είναι μια εκδήλωση που τονώνει όλους τους επαγγελματίες αλλά και την αγορά της Δράμας, που έχει πραγματικά την ανάγκη στήριξης από όλους μας. Την συγκεκριμένη ημερομηνία (στη Λευκή Νύχτα) θα γίνουν πάρα πολλές δράσεις, σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης. Οι δρόμοι θα είναι κλειστοί και από τις 6 έως τις 12 θα υπάρχει μια πανηγυρική χροιά στο κέντρο του Δήμου της Δράμας. Αυτό που θέλουμε να στείλουμε ως μήνυμα είναι ότι “Όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μας, πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την πόλη, για τους επαγγελματίες και για την κοινωνία. Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να στηρίξει αυτές τις εκδηλώσεις. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα είναι μέλημα όλων των φορέων να εξελιχθεί την επόμενη φορά σε ένα τριήμερο φεστιβάλ με περισσότερες ακόμη δράσεις…».
Ο κ. Βασίλης Πολυτάρχης, οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου της Δράμας ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Δράμας διαχρονικά στήριζε πάντα τις πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου, όπως και τώρα που συμμετέχει στην διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας». «Είμαστε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς. Την ενισχύουμε και εμείς. Το σημαντικό είναι η συμμετοχή του κόσμου που πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση προς τόνωση της τοπικής αγοράς που την έχει τόσο πολύ ανάγκη. Ευχόμαστε ολόψυχα η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης, ανέφερε ότι η «Λευκή Νύχτα» παίρνει για πρώτη φορά σάρκα και οστά στη Δράμα. Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Η “Λευκή Νύχτα” θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει από τις 20.00 μέχρι τις 24.00. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 18.00 μέχρι τις 24.00. Δουλεύουμε πυρετωδώς εδώ και 2,5 μήνες σε αυτή την ιδέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Δράμας ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας στήριξαν, βοηθώντας πάρα πολύ να διεξαχθεί η “Λευκή Νύχτα”. Θα ήθελα όμως να αναφέρω και κάποια τεχνικά θέματα. Θα κλείσουν περίπου 15 δρόμοι της πόλης, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να μπει αυτοκίνητο στο κέντρο της Δράμας. Έτσι θα παρακαλούσα όλους τους επισκέπτες της πόλης να κοιτάξουν να παρκάρουν περιφερειακά. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εννοείται ότι θα μπορούν να περάσουν από τους δρόμους, πυροσβεστικά, αστυνομικά και ασθενοφόρα οχήματα. Όλη η φιλοσοφία μας είναι να ενισχυθεί το brand της αγοράς της πόλης και να δείξουμε στους όμορους νομούς ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή αγορά και είμαστε εδώ για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη. Θα υπάρχουν πάρα πολλές προσφορές και εκπτώσεις από τα περισσότερα καταστήματα της πόλης. Το κέντρο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο από εκδηλώσεις και δράσεις…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!