Καλό το ξεκίνημα στην εστίαση

0
1813

– Θερμή η ανταπόκριση των Δραμινών στο άνοιγμα της εστίασης το πρώτο τριήμερο
– Μιλάει στα «Χ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας κ. Γ. Χατζηπαντελής

Θετικά είναι τα μηνύματα από την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης στη Δράμα, καθώς εκτός από τους επιχειρηματίες της εστίασης φάνηκε ότι την επαναλειτουργία του κλάδου επιθυμούσε διακαώς και ο κόσμος της Δράμας.
Η κίνηση, τουλάχιστον τις τρεις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων, ήταν αρκετά ικανοποιητική. Η επαναλειτουργία των καταστημάτων έγινε με τη χρήση μόνο των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων και με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και λοιπών προφυλάξεων. Υπάρχουν, πάντως, και οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν άνοιξαν, είτε γιατί δεν είχαν εξωτερικό χώρο είτε γιατί ο κύκλος εργασιών τους επικεντρώνεται στη χειμερινή περίοδο, όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας κ. Γιώργος Χατζηπαντελής.


Μετά από 6 μήνες lockdown, είναι εμφανές ότι έγινε ένα καλό ξεκίνημα στην εστίαση. Οι επιχειρηματίες και ο κόσμος της Δράμας ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τήρησης των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Η αρχή, βέβαια, έγινε χωρίς μουσική και υπό την προϋπόθεση ότι τα καταστήματα θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, κάτι που φαίνεται ότι με την έλευση του καλοκαιριού θα αποτελέσει πρόβλημα, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηπαντελής. Εκτίμησε, επίσης, ότι τα δεδομένα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θα βελτιωθούν με το άνοιγμα του τουρισμού.
«Οι πελάτες είναι ενημερωμένοι για την υποχρέωση τήρησης των προφυλάξεων. Γνωρίζουν ότι πρέπει να στείλουν sms με κωδικό 6 ενώ προσέρχονται φορώντας τις μάσκες, τις οποίες βγάζουν μετά την έλευση της παραγγελίας στο τραπέζι. Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με τους εξωτερικούς χώρους που διαθέτουν και το προσωπικό τους κάνει συνεχή χρήση της μάσκας και τηρεί τις κατευθύνσεις που υπάρχουν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας. Παράλληλα, το προσωπικό στα καταστήματα εστίασης κάνει self test μία φορά την εβδομάδα. Στα τραπέζια υπάρχουν αντισηπτικά και κρατούνται αποστάσεις της τάξης των 2 μέτρων από τραπέζι σε τραπέζι» τονίζει ο κ. Χατζηπαντελής.
Σημειώνει επίσης ότι από τη Δευτέρα που επαναλειτούργησαν τα καταστήματα εστίασης άρχισαν και οι έλεγχοι από την αστυνομία για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.
Ωστόσο, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις των επαγγελματιών εστίασης που δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους στην πόλη, κι αυτό γιατί περιμένουν την παρέλευση της θερινής περιόδου και της περαιτέρω ομαλοποίησης της κατάστασης. Πολλοί από αυτούς, εξάλλου, επικεντρώνονται κυρίως στη χειμερινή περίοδο ή δεν έχουν εξωτερικό χώρο για να λειτουργήσουν, αλλά αυτές οι περιπτώσεις καταστημάτων είναι και οι λιγότερες στον κλάδο της εστίασης στη Δράμα.


Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της πολιτείας στον δοκιμαζόμενο κλάδο της εστίασης, μέχρι στιγμής έχει δοθεί η 7η δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής τη Μεγάλη Πέμπτη και αυτό που κυρίως αναμένουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι, όπως λένε, η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση των καταστημάτων τους που αναμένουν να δοθεί στα μέσα Μαΐου, αν και θεωρούν ότι η καταβολή της θα έπρεπε να γίνει πριν την επανεκκίνηση των καταστημάτων τους, για να διευκολυνθούν.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αισιοδοξία που έχει δημιουργηθεί από τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης είναι κυρίαρχη και οι επαγγελματίες του κλάδου καλούν τον κόσμο της Δράμας να επισκεφθεί τα καταστήματα εστίασης της πόλης, που μπορούν να παρέχουν εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία παρέχοντας περισσότερη ασφάλεια στους ελεγχόμενους χώρους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ