«Καλοκαίρι στην πόλη 2022»

0
1379

– Σειρά εκδηλώσεων από 18 Ιουλίου σχεδιάζει ο Δήμος Δράμας
– Όλη η Δράμα μια σκηνή τέχνης


Με στόχο ολόκληρη η Δράμα, στο κέντρο και στις γειτονιές της, φέτος το καλοκαίρι να μετατραπεί σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού με συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις/δράσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, γειτονιές, ο Δήμος Δράμας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα ενδιάμεσο κύκλο εκδηλώσεων ανάμεσα στα Ελευθέρια και την περίοδο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, με τίτλο «Καλοκαίρι στην πόλη 2022».
Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Oι δράσεις που έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Δράμας

Στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας:
Από 18/7 έως 22/7 σχεδιάζονται δράσεις Outdoor activities και water sports, που θα φιλοξενηθούν για πέντε ημέρες στο πάρκο Αγίας Βαρβάρας με σκοπό την αναψυχή των πολιτών και την θεραπευτική επαφή με την φύση. Οι επισκέπτες στο πάρκο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Canoe Kayak μέσα στη λίμνη, τοξοβολία, τραμπολίνο και flying fox χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το πάρκο Αγίας Βαρβάρας είναι ιδανικός τόπος φιλοξενίας της δράσης λόγω του πρασίνου και του υγρού στοιχείου, τα οποία θα αξιοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό στο οικοσύστημα. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες.

Στη Νέα Κρώμνη και το 14ο Δ.Σ Δράμας:
Τη Δευτέρα 25/7 σχεδιάζεται δράση γνωριμίας με το τένις και διαδραστικά παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια το τένις αποκτά όλο και περισσότερους φίλους όλων των ηλικιών. Στη Δράμα με αφορμή την σημαντική αποκατάσταση των γηπέδων στην περιοχή της ανάπλασης από τον Δήμο, στοχεύουμε να αναδείξουμε το άθλημα και τα οφέλη του. Οι πιστοποιημένοι προπονητές των τριών συλλόγων της Δράμας θα παρουσιάσουν το τένις με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο στους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Παιδαγωγικά παιχνίδια και τα πρώτα βήματα του αθλήματος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση. Κεντρικός στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της καλής πρακτικής της ενασχόλησης με αθλητικές δραστηριότητες σε καθημερινό επίπεδο.
Την Τρίτη 26/7, αγώνες τάβλι και αναβίωση παιχνιδιών εποχής. Τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο του σχολείου και οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν σε αγωνιστικό τάβλι. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά συμμετοχής. Με αυτή την δράση αποσκοπούμε στη γνωριμία και τη διάδραση διαφορετικών ηλικιών μεταξύ τους και στην κοινωνικοποίηση ατόμων της ίδιας γειτονιάς και όχι μόνο. Σε δεύτερο χρόνο, τα παιδιά και ίσως και πρόθυμοι ενήλικες υπό την καθοδήγηση συντονιστών, θα εξοικειωθούν και θα παίξουν παιχνίδια παλαιότερων εποχών, όπως το τζαμί. Στόχος είναι η ενθάρρυνση των μικρών ηλικιών για ελεύθερο παιχνίδι στη γειτονιά και η απαγκίστρωσή τους από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τον καναπέ.
Την Τετάρτη 27/7, αφήγηση μύθων και θρύλων από την παράδοση και ανταλλαγή βιβλίων. Παρουσίαση μύθων και θρύλων από την ελληνική λαϊκή παράδοση από διάφορες περιοχές της χώρας μας με στοιχεία του φανταστικού και του περίεργου με αφηγηματικό τρόπο ατμοσφαιρικό και παραστατικό. Συνοδευτικά θα πραγματοποιηθεί ανταλλακτικό παζάρι λογοτεχνικών βιβλίων
Την Πέμπτη 28/7, προβολή κινηματογραφικής ταινίας. Θα στηθεί σινεμά στον αύλειο χώρο του σχολείου και θα προβληθεί ταινία κατάλληλη για παιδιά και ενήλικες. Η δράση αποσκοπεί στη σύσφιξη των σχέσεων της γειτονιάς και εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον θεσμό του θερινού σινεμά.

Στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας:
Την Παρασκευή 29/7 συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Η ιστορική από το 1906 Φιλαρμονική Ορχήστρα Χωριστής υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Νίκου Βουλόδημου θα παίξει ένα καλοκαιρινό δροσερό ρεπερτόριο υπό το φως των αστεριών.
Στη 1/8, ένα μουσικό οδοιπορικό με θέμα τη Σμύρνη: Ο τόπος – οι άνθρωποι – τα τραγούδια Αποσπάσματα από εικόνες, μαρτυρίες και τραγούδια και συνοδευτική συναυλία με Σμυρναίικη μουσική. Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, την «Γκιαούρ Ιζμίρ», αλλά και μια αναφορά στους τρόπους με τους οποίους -μετά την καταστροφή- οι άνθρωποί της, οι πρόσφυγες, πλούτισαν την οικονομική, την πνευματική και την καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας. Θα ακουστούν και θα προβληθούν αποσπάσματα από μαρτυρίες, εικόνες και τραγούδια, που κινούνται στο περιθώριο της «επίσημης» Ιστορίας, έχουν όμως τη δυνατότητα να την κάνουν πιο ζωντανή και γι’ αυτό μας βοηθούν να την κατανοήσουμε.
Στη 1/8, διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, για εφήβους και ενήλικες. Περιγραφή: Μία παράσταση που φέρει στο κέντρο της την «Ιστορία»: την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία μιας παράστασης, την προσωπική μας ιστορία, μια ανθρώπινη ιστορία. Γιατί τις ιστορίες τις φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, είτε συμμετέχουμε ενεργά μέσα σε αυτές, είτε παραμένουμε θεατές. Για να τις διατηρήσουμε στη μνήμη μας φωτογραφίζουμε κάθε στιγμή που θέλουμε να μας θυμίζει που ήμασταν, με ποιόν ήμασταν, και πως ήμασταν.

Στα βυζαντινά τείχη:
Στις 2/8 και 3/8 στα βυζαντικά τείχη σχεδιάζεται η εκδήλωση “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός «Camp 22”.

Στην «Ανάπλαση»:
Στις 4 /8, σχεδιάζεται γνωριμία με το τένις στην ανάπλαση. Τα τελευταία χρόνια το τένις αποκτά όλο και περισσότερους φίλους όλων των ηλικιών. Στην Δράμα με αφορμή την σημαντική αποκατάσταση των γηπέδων στην περιοχή της ανάπλασης από τον δήμο, στόχος είναι να αναδειχθεί το άθλημα και τα οφέλη του. Οι πιστοποιημένοι προπονητές των τριών συλλόγων της Δράμας θα παρουσιάσουν το τένις με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο στους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Παιδαγωγικά παιχνίδια και τα πρώτα βήματα του αθλήματος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση. Κεντρικός στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της καλής πρακτικής της ενασχόλησης με αθλητικές δραστηριότητες σε καθημερινό επίπεδο.
Στις 5/8, βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα στην ανάπλαση. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί για πολλούς το μέλλον των μετακινήσεων καθότι αποτελεί μια πιο οικολογική λύση σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ως ένα υβριδικό είδος ανάμεσα στα μηχανάκια και τα συμβατικά ποδήλατα παρουσιάζονται ως μια σύγχρονη και ξεκούραστη λύση αστικής μετακίνησης.

Στο πάρκο Σαμοθράκης και Ορτακίου:
Στις 8/8, γνωριμία με το τένις και διαδραστικά παιχνίδια. Στις 9/8 αγώνες τάβλι και Αναβίωση παιχνιδιών εποχής. Στις 10/8, αφήγηση μύθων και θρύλων από την παράδοση και ανταλλαγή βιβλίων. Στις 11/8 προβολή κινηματογραφικής ταινίας.

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας:
Στις 12/8, μουσική συναυλία σε λάτιν ρυθμούς από 6μελή ορχήστρα, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, το βράδυ της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ