Αντιδρούν οι ιχθυοπώλες της Δράμας στις συνθήκες πώλησης αλιευμάτων στη λαϊκή

0
942

«Θα πρέπει να ακολουθηθεί η Κοινοτική οδηγία αλλά και η Ελληνική νομοθεσία για τα ευάλωτα τρόφιμα»


Σε καταγγελίες που αφορούν τους πωλητές νωπών αλιευμάτων στην λαϊκή αγορά, προχώρησε ο Σύλλογος Ιχθυοπωλών Δράμας, έπειτα από έρευνα και σχετικές καταγγελίες καταναλωτών.
Τις καταγγελίες αυτές τις έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, στον Δήμο Δράμας, στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία Δράμας. Σύμφωνα με όσα είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο πρόεδρος του Συλλόγου, πρόκειται για προβλήματα που δεν είναι καινούργια αλλά κρατούν χρόνια και αφορούν χειρισμούς που δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων και δεν προστατεύουν την υγεία των καταναλωτών.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτή είναι γνωστή σε όλες τις υπηρεσίες και στον Δήμο Δράμας, για να συμπληρώσει: “O Σύλλογος Ιχθυοπωλών Δράμας δεν μπορεί να αφήσει αυτή την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Η καταγγελία μας έχει πολλά σημεία υγειονομικού και κτηνιατρικού περιεχομένου. Από τη στιγμή, που αποφασίστηκε η λαϊκή να συνεχίσει τη λειτουργία της στην οδό Χελμού, καθίσταται αδύνατη η πώληση νωπών αλιευμάτων, με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μιλάμε για τρομερή ζέστη. Το ψάρι είναι το πιο ευαίσθητο προϊόν που πωλείται μέσα σε μια λαϊκή αγορά. Γι’ αυτό οι υγειονομικές και κτηνιατρικές διατάξεις προβλέπουν, ότι μπορεί να γίνει χρήση ειδικά διαμορφωμένων, οχημάτων (φορτηγών ψυγείων), για τη μεταφορά αλλά και για την πώληση των αλιευμάτων μέσα στη λαϊκή αγορά. Έτσι διασφαλίζονται οι θερμοκρασίες και όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τους υγειονομικούς κανονισμούς. Αυτό γίνεται σε άλλες πόλεις εδώ και χρόνια, όπως και στην Ξάνθη. Εμείς το έχουμε υποδείξει στο Δήμο Δράμας, ώστε να εφαρμοστεί και εδώ. Σήμερα στη λαϊκή αγορά της Δράμας δεν ακολουθούνται οι υγειονομικές διατάξεις”.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιχθυοπωλών Δράμας, το θέμα αυτό θα εξεταστεί και στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Δράμας για τη λαϊκή αγορά. Ήδη ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τάσσου ήταν θετικός στις προτάσεις των ιχθυοπωλών, σε συνάντηση που προηγήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου και είναι πολύ πιθανόν να υιοθετηθούν τελικά, σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες.
Ο σύλλογος ιχθυοπωλών αναφέρει ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η Κοινοτική οδηγία αλλά και η Ελληνική νομοθεσία για τα ευάλωτα τρόφιμα, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή του ότι: «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα καλύτερη λαϊκή αγορά, σύγχρονη, που να διασφαλίζει κανόνες ασφαλείας, να προβλέπει διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων αλλά δεν παίρνει μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών από τα ευάλωτα τρόφιμα. Προτάσεις από εμάς υπάρχουν. Θα εισακουστούμε; Την απάντηση θα μας την δώσει ο Δήμος Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ