Κάλπες σε Δράμα, Προσοτσάνη και Άγιο Αθανάσιο από τον ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή

0
1210

– Εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος
– Θ. Ξανθόπουλος στα «Χ»: «Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία ουσιαστικά ανανεώνει το κόμμα και το καθιστά αποδέκτη των πιο ουσιαστικών προβληματισμών της κοινωνίας»


Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, σε όλη τη χώρα με δικαίωμα ψήφου σε όσους/όσες είναι 15 ετών και άνω. Στο πλαίσιο αυτό θα εγκατασταθούν κάλπες και σε τρία σημεία του Νομού Δράμας.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα κ. Δημήτρης Καρβούνης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι τα παλιά μέλη του κόμματος, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι μέχρι 21 Μαρτίου του 2022, θα ψηφίσουν και για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος. Τα δε καινούργια μέλη, δηλαδή όσα μέλη εγγράφηκαν από 21 Μαρτίου του 2022 και έπειτα και μέχρι την ημέρα των εκλογών, θα ψηφίσουν μόνο για την ανάδειξη του Προέδρου.
Στη Δράμα θα λειτουργήσουν σε 3 εκλογικά κέντρα: Στο Διοικητήριο Δράμας, στον Άγιο Αθανάσιο (στα ΚΑΠΗ) και στο δημαρχείο της Προσοτσάνης (το εκλογικό κέντρο της Προσοτσάνης θα εξυπηρετεί μόνο νέα μέλη).
Μιλώντας για τις διαδικασίες της ερχόμενης Κυριακής, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, δήλωσε μιλώντας στα «Χ»: «Την Κυριακή 15 Μαΐου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσουν για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και για την εκλογή του Προέδρου. Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνολικά για τα κόμματα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, γιατί αυτή η εκλογή γίνεται μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, που πήρε την πολιτική απόφαση. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο, οι πολίτες, τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία αφενός μεν για να έχουν τα όργανα που θα εκλεγούν τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση και αφετέρου γιατί αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει η αφετηρία για αλλαγή του πολιτικού κλίματος. Σημειωτέων ότι ειδικά για την εκλογή Προέδρου μπορούν να εγγραφούν μέλη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι ένα άνοιγμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Θέλουμε αντιστοίχιση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία, ουσιαστικά ανανεώνει το κόμμα και το καθιστά αποδέκτη των πιο ουσιαστικών προβληματισμών της κοινωνίας».
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 8 το πρωί της Κυριακής 15/5 μέχρι τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας με δυνατότητα παράτασης αν χρειαστεί. Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης και η καταβολή του ποσού των 3 ευρώ. Για τυχόν ερωτήσεις οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας, στο τηλέφωνο 2521045741 ή με τον Γραμματέα της ΝΕ, κ. Δημήτρη Καρβούνη στο τηλέφωνο 6973519546.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ