Κατ’ οίκον προληπτικές εξετάσεις στον Δήμο Παρανεστίου

Το πρόγραμμα αρχίζει από τον Ιούλιο και θα έχει διάρκεια 14 μηνών

0
1921

Μία σημαντική πρωτοβουλία που σχετίζεται με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και συγκεκριμένα παροχής προληπτικών ιατρικών
εξετάσεων, εγκρίθηκε καιθα υλοποιηθεί στα όρια του Δήμου Παρανεστίου από το καλοκαίρι. Η παρέμβαση περιλαμβάνει επισκέψεις των κλιμακίων υγείας στις οικίες των ωφελουμένων για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε μία περιοχή όπου τα προβλήματα των υπηρεσιών υγείας είναι ήδη καταγεγραμμένα και αφορούν ελλείψεις οι οποίες δυσχεραίνουν την πλήρη πρόσβαση των κατοίκων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.
Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια το
πρόγραμμα διενέργειας προληπτικών ιατρικών εξετάσεων που θα
γίνονται κατ’ οίκον στους δημότες του Δήμου Παρανεστίου. Όπως
έγινε γνωστό λοιπόν οι προληπτικές αυτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από Κινητή Μονάδα Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος που θα έχει διάρκεια 14 μηνών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει
πιθανότατα τον Ιούλιο του 2019 και θα εκτελείται σε καθημερινή βάση.
Η κινητή μονάδα θα αποτελείται από ένα ιατρικό κλιμάκιο με την συνοδεία και άλλων επαγγελματιών υγείας και την χρήση του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες θα γίνονται κατ’ οίκον. Στόχος είναι να εξετασθούν οι ενήλικες κάτοικοι της περιοχής του Παρανεστίου ανεξαρτήτου φύλου.
Το κλιμάκιο που θα συμμετέχει στην δράση θα αποτελείται από πέντε άτομα με ιατρούς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, γενικής ιατρικής, ορθοπεδικούς και γυναικολόγους. στο πλαίσιο του προγράμματος θα διατεθεί εξοπλισμός που θα αγορασθεί μέσω του προγράμματος INTERREG και συνίσταται σε υπερηχοτομογράφο, φορητό σύστημα οστικής μάζας
των κάτω άκρων, ηλεκτροκαρδιογράφο τριών καναλιών κ.ο.κ. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με την επίβλεψη του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, το οποίο ωστόσο δεν θα διαθέσει υλικό και έτσι δεν θα εμποδιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του έργου “Smart Medicine” και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του προγράμματος ευρωπαϊκής συνεργασίας “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ