Δωρεά εξοπλισμού από την Raycap σ το Κέντρο Υγείας της Δράμας

0
2231

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Δράμας πραγματοποίησε η γνωστή δραμινή εταιρεία Raycap AE.

Ο εξοπλισμός θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα στο Κέντρο Υγείας Δράμας αφού διεκπεραιωθούν οι τυπικές διαδικασίες στο πλαίσιο των οποίων προηγήθηκε ήδη και η αποδοχή της δωρεάς από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.
Ο εξοπλισμός έρχεται να συμπληρώσει τον ήδη υπάρχοντα, ενώ σύντομα το Κέντρο Υγείας Δράμας θα εξοπλιστεί και με επιπλέον αριθμό απινιδωτών οι οποίοι θα διατεθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας, η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία. Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή θεωρείται η ξαφνική απροσδόκητη απώλεια της αντλιτικής ικανότητας της καρδίας, με αποτέλεσμα το θύμα να έχει απώλεια αναπνοής και αισθήσεων. Οι περισσότερες των περιπτώσεων Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς, δηλαδή η καρδιά μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή, ενώ το υπόλοιπο των περιπτώσεων οφείλεται σε μη απινιδώσιμους ρυθμούς.
Κάθε λεπτό που περνά από την Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή, οι πιθανότητες επιβίωσης του θύματος μειώνονται κατά 10%. Εάν η απινίδωση πραγματοποιηθεί στο πρώτο λεπτό μετά την ανακοπή, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι 90% ενώ μετά τα 7-10 λεπτά, οι πιθανότητες αυτές μειώνονται στο ελάχιστο.
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια αυτόνομη, απλοποιημένη, αυτοματοποιημένη και αξιόπιστη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μη επαγγελματίες υγείας, σε θύματα Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής εκτός Νοσοκομείου. Οι συσκευές σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών εξάλλου, μπορούν όχι μόνο να αναγνωρίσουν με απόλυτη ακρίβεια τη θανατηφόρο αρρυθμία αλλά και να κατευθύνουν με φωνητικές προτροπές τους διασώστες στις κατάλληλες ενέργειες. Έτσι μπορεί να γίνει η χρήση του μηχανήματος από άτομα χωρίς προηγούμενη ιατρική ή άλλη υγειονομική εκπαίδευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ