Κατά πλειοψηφία πέρασαν οι υπόγειοι κάδοι και το επίγειο ρολόι παρά τις ενστάσεις

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας

0
1298

Κατά πλειοψηφία πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας η έγκριση πρακτικού συνοπτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή υποδομής για την εγκατάσταση ρολογιού» και η ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου – επανάληψη διαγωνισμού για την «Προμήθεια εξοπλισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (συστήματα υπόγειων κάδων, μεταφερόμενοι κάδοι μεγάλου όγκου για επιδεικτικές δράσεις)».

Στο θέμα που αφορά τους υπόγειους κάδους ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε ότι, κατανοεί τους προβληματισμούς της παράταξης «Πόλη + Ζωή» αλλά, εκτιμά ότι το ενδεχόμενο αλλαγής όρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη καθυστέρηση. Διερωτήθηκε αν υφίσταται θέμα να χαθούν χρήματα, και τι θα γίνει με το κόστος για τις μετατροπές των απορριμματοφόρων… Ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, συμφώνησε με τον κ. Τσιαμπούση. Ο κ. Κων. Καλαϊτζίδης καταψήφισε, θεωρώντας πως έχει χαθεί αρκετός χρόνος για τον διαγωνσιμό αν και αυτός επανέρχεται με τους ίδιους όρους. Είπε ότι θα πρέπει να γίνει προμήθεια όχι πλαστικών αλλά μεταλλικών κάδων ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα της φθοράς. Επίσης σημείωσε ότι θα πρέπει να είναι συμπιεσμένοι και συμβατοί με τα απορριμματοφόρα.
Σε ότι αφορά το θέμα της έγκρισης πρακτικού συνοπτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή υποδομής για την εγκατάσταση ρολογιού» που πέρασε επίσης κατά πλειοψηφία ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, καταψήφισε λέγοντας πως είναι προκλητικό το ότι, πρόκειται ξεκάθαρα για έναν συμφωνημένο διαγωνισμό, με την μικρότερη έκπτωση. Θα μπορούσε να προκηρυχθεί κανονικός διαγωνισμός και όχι συνοπτικός όπου, ξέρουμε πάρα πολύ καλά για τις προσυνεννοήσεις σε ότι αφορά στο ποσοστό της έκπτωσης, μεταξύ των εργολάβων. Αυτό, είναι μία πάγια τακτική, η οποία συμβαίνει στους Δήμους και προφανώς δεν ανακαλύφθηκε τώρα, με αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών του Δήμου, οι οποίες σαφώς και θα περιορίζονταν με την διαδικασία κανονικών διαγωνισμών.
Ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης καταψήφισε, συμφωνώντας με τον κ. Τσιαμπούση, λέγοντας ότι το ΔΣ θα πρέπει να αποφασίσει για τον χώρο και θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός είναι «σικέ».
Ο κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, καταψήφισε το θέμα λέγοντας ότι είναι εντελώς ασύμφορη για τον Δήμο η κατασκευή με την συγκεκριμένη προσφορά και είναι πρωτοφανείς οι τόσο χαμηλές εκπτώσεις .
Με το συγκεκριμένο έργο όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα προχωρήσει η κατασκευή υποδομής για την τοποθέτηση επίγειου ρολογιού διαμέτρου περίπου 6 μέτρων στον χώρο της ανάπλασης του Χειμάρρου Καλλιφύτου, σε χώρο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην Δράμα.Μάλιστα όπως προκύπτει απο τις διαθέσιμες πληροφορίες η προμήθεια του ρολογιού έγινε εδώ και τρία χρόνια περίπου με χρήματα δωρεάς, αν και το έργο, παρότι όχι τόσο μεγάλης οικονομικής αλλά περισσότερο ίσως αισθητικής αξίας, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί…
Ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει η τοποθέτηση του ρολογιού ήταν αρχικά στο σημείο της διασταύρωσης των φαναριών κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αρκαδικού. Η επιλογή του χώρου στην συνέχεια διαφοροποιήθηκε, άγνωστο για ποιο λόγο, ενώ ο Δήμος άρχισε να εκτελεί έργα υποδομής για το ίδιο έργο, πριν από ενάμιση χρόνο πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση, όπου πρόκειται τελικά να τοποθετηθεί το ρολόι. Τελικώς τα εν λόγω έργα στο ίδιο σημείο σταμάτησαν επίσης… Τώρα υπάρχει εκ νέου κίνηση της διαδικασίας με τελευταία εξέλιξη την κατά πλειοψηφία έγκριση του πρακτικού συνοπτικού διαγωνισμού του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here