Καταγγελία για την απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας να απαγορεύσει την είσοδο στο νοσοκομείο στον εκλεγμένο πρόεδρο του Σωματείου Ι. Παπαδόπουλο

1
8155

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας


 

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας να απαγορεύσει την είσοδο στο νοσοκομείο στον εκλεγμένο πρόεδρο του Σωματείου μας Ιωάννη Παπαδόπουλο, προφασιζόμενη το γεγονός ότι είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές. Σε ερώτηση του κ. Παπαδόπουλου αν υπάρχει κάποια νομική διάταξη που να ορίζει ότι ο υποψήφιος βουλευτής δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πρόεδρος Σωματείου απάντησε ότι… θα το ψάξει (!). Η κ. Καρατζόγλου έχει δώσει μάλιστα εντολή στους φύλακες του νοσοκομείου να μην επιτρέπουν την είσοδο στον κ. Παπαδόπουλο, ενώ του επιδόθηκε και έγγραφο για την αλλαγή της κλειδαριάς στο γραφείο του. Και όλα αυτά πριν ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία της παραίτησης του, χωρίς να έχει βγει η επίσημη απόφαση και ενώ εξακολουθεί να φαίνεται ακόμα υπάλληλος του νοσοκομείου.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. Το νοσοκομείο δεν αποτελεί το «τσιφλίκι» κανενός διορισμένου διοικητή. Δεν επιτρέπουμε να μπαίνουν εμπόδια στην απρόσκοπτη δράση των συναδέλφων συνδικαλιστών, που εκλέγονται με σκοπό να εργαστούν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πόσο μάλιστα το διάστημα που αντιμετωπίζουμε θέματα πολύ σοβαρά, όπως η οριακή λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών, το σταμάτημα της λειτουργίας για ένα μήνα του διαβητολογικού ιατρείου, καθώς και το αβέβαιο μέλλον της ΜΕΘ που έχει μείνει μόνο με έναν γιατρό και θα ήταν φοβερό πλήγμα για την Δραμινή κοινωνία να κλείσει. Οπότε η Διοικήτρια έχει σαφώς σημαντικότερα θέματα να λύσει από το να σκέφτεται πώς θα αποκλείσει την είσοδο στον πρόεδρο του σωματείου μας.
Απαιτούμε, εφόσον δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα, να επιτρέπεται στον συνάδελφο Ιωάννη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας και πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, να εισέρχεται στο νοσοκομείο Δράμας και να επικοινωνεί ελεύθερα με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημέρα σας, εύλογη απορία που την έχουν όλοι οι αναγνώστες του άρθρου, και θα έπρεπε να γράφεται. Ο κ Παπαδόπουλος είναι εργαζομενος στο Νοσοκομείο δεν είναι; Για να του απαγορευτεί η είσοδος πρέπει ή να του επεβλήθη διοικητική ποινή για κάποιο λόγο, ή να απολυθεί (πράγμα αδύνατον) Πως νομιμοποιείται η όποια προεδρος και ο όποιος φύλακας, να απαγορεύει την είσοδο σε εργαζόμενο; Σε αναμονή απάντησης……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ