Καταλήγουν σήμερα σε εκμισθωτή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

0
627

Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Eκτιμούμε ότι ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, ο κόσμος θα μπορεί να το επισκεφθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού»


 

Σήμερα έχει οριστεί να διενεργηθεί η φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο θα είναι επισκέψιμο ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την ύπαρξη χιονιού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι στην 44η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έγινε στις 7 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε ότι η χιονοδρομική περίοδος θα ισχύσει από τις 16 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι τις 14 Απριλίου του 2023. Εκείνη η απόφαση πέρασε από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και της υπηρεσίας του Επιτρόπου και έφθασε στην Περιφέρεια στις 7 Δεκεμβρίου. «Για τα δεδομένα του ελληνικού Δημοσίου, ήταν άθλος να περάσει η απόφαση από δυο διαδοχικές υπηρεσίες σε ένα μήνα. Στις 8 Δεκεμβρίου στείλαμε στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ το θέμα της εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, καθώς η Περιφέρεια δεν μπορεί να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα βάσει του νέου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού. Το δεκαήμερο για τη φανερή πλειοδοτική διαδικασία συμπληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Ο ίδιος είπε ότι για σήμερα 20 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η διενέργεια της φανερής προφορικής πλειοδοτικής διαδικασίας για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. «Η καθυστέρηση των τριών ημερών από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, δε νομίζω ότι μας καθιστά ούτε ασυνεπείς, ούτε πολύ περισσότερο ψεύτες, όπως δυστυχώς ανέφεραν κάποιοι. Θεωρούμε ότι η διαδικασία θα καταλήξει σε εκμισθωτή στις 20 Δεκεμβρίου (σήμερα). Έτσι εκτιμούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα, ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού έστω και για ένα καφέ, αν δεν υπάρχουν χιόνια. Θα πρέπει πάντως να διευκρινιστεί ότι με βάσει τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία που έχει αλλάξει, δεν μπορούμε εμείς να ανοίξουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο σαν Περιφέρεια, αν δεν βγει κάποιος εκμισθωτής. Δεν μπορούμε να κόβουμε εισιτήρια ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα μπορεί να το κάνει και μάλιστα άμεσα, ο ιδιώτης που θα προκύψει από τη διαδικασία» διευκρίνισε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τις προηγούμενες ημέρες είχε μεριμνήσει μεταξύ άλλων και για την τοποθέτηση πινακίδων στη διασταύρωση του Άη Γιώργη και στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Για τη διαγράμμιση με κίτρινη γραμμή με στόχο την οδική ασφάλεια των επισκεπτών. Την πλήρωση με νερό των δεξαμενών του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού με δύο υδροφόρες αλλά και για τον μαγνητοσκοπικός έλεγχο του συρματόσχοινου του λιφτ «ΜΕΣΤΑ», την τοποθέτηση ηλεκτρικού μοτέρ και τον έλεγχο στον αυτοματισμό ασφαλείας του λιφτ «ΠΑΠΠΟΥΣ», την τοποθέτηση σιδερένιων κιγκλιδωμάτων με στόχο τη θωράκιση των εγκαταστάσεων του ΧΚΦ από τους παράτυπους μετανάστες και από κακόβουλους επιβουλείς, με τελικό στόχο την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού μας Κέντρου αλλά και την καθιέρωση του Φαλακρού σε «Βουνό 4 Εποχών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ