Κατάληψη από χθες στο Μουσικό Σχολείο

0
2956

Πέφτουν τμήματα από την οροφή και νερά στις αίθουσες διδασκαλίας. Σε αντίξοες συνθήκες τα μαθήματα.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται επίσης για τα προβλήματα με τις ιώσεις αλλά και την έλλειψη καθηγητών μουσικών οργάνων.

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Δράμας διεκδικώντας μεταξύ των άλλων αιτημάτων τους και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται στο κτίριο του σχολείου και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση των μαθημάτων σε πολλές αίθουσες.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές προβάλλουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την κτιριακή υποδομή του κτιρίου καθώς όπως ανέφεραν χθες πέφτουν τμήματα από το ταβάνι εντός του σχολείου και στάζουν οι οροφές σε διάφορα σημεία. Επίσης όπως έκαναν γνωστό το δεύτερο αίτημά τους αφορά το γεγονός ότι μαθητές που νοσούν από γρίπη έρχονται στο σχολείο, διότι έχουν ήδη πολλές απουσίες. Ακόμη στους λόγους της κατάληψης ανέφεραν και την έλλειψη που υπάρχει σε καθηγητές μουσικών οργάνων. Το Μουσικό Σχολείο παρέμεινε χθες κλειστό λόγω της κατάληψης με τους μαθητές να αναμένουν την όποια θετική ανταπόκριση από τους ιθύνοντες στα προβλήματα που προέβαλλαν. Άγνωστο παραμένει εάν η κατάληψη θα έχει συνέχεια και σήμερα Πέμπτη.
Πάντως ειδικότερα σε ότι αφορά το πρόβλημα με την προβληματική κατάσταση των κτιριακών του σχολείου θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα του οποίου η επίλυση εκκρεμεί εδώ και δυο περίπου χρόνια. Το θέμα είχε αναδείξει αρχικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο δημοτικός κ. Γιάννης Μυστακίδης ενώ στην παρούσα δημοτική περίοδο ενεπλάκη αποφασιστικά, προκειμένου να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, η Κοινότητα Δράμας, μέσω της προέδρου του κας Εύης Αθανασιάδου και του συμβούλου της κοινότητας κ. Γιάννη Αποστολίδη.

Τι προβλήματα υπάρχουν με τις κτιριακές εγκαταστάσεις
Μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυστακίδης είπε ότι εδώ και δυο χρόνια περίπου που το πρόβλημα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου είναι γνωστό δεν έγινε καμία επισκευαστική παρέμβαση προκειμένου να οδηγηθεί σε λύση. Μάλιστα ο ίδιος έχει επικοινωνήσει το προηγούμενο διάστημα και με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις. “Μου είπαν ότι γνωρίζουν το θέμα. Ότι πήγαν να αξιολογήσουν την κατάσταση πριν από ένα χρόνο. Ειδοποίησα και την Κοινότητα Δράμας, την πρόεδρο κ. Εύη Αθανασιάδου και τον σύμβουλο κ. Γιάννη Αποστολίδη. Η Κοινότητα μερίμνησε για το θέμα και μάλιστα ενέταξε στον φετινό προϋπολογισμό περίπου 40.000 ευρώ για την επίλυση του προβλήματος της στέγης του σχολείου. Πρέπει πάντως εδώ να σημειώσω ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την στέγη. Έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές φθορές στους τοίχους. Από τις διαρροές έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο πρόβλημα με την υγρασία και οι συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά είναι αντίξοες. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που τους ώθησε στην κατάληψη”.
Ο κ. Μυστακίδης ανέφερε ακόμη ότι πρόβλημα υπάρχει και με τα φρεάτια τα οποία όπως είπε είναι σπασμένα με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να καταλήγουν στο υπόγειο και στις αίθουσες μαθημάτων του ισογείου που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου. Στους χώρους αυτούς υπάρχουν και μουσικά όργανα. Ακόμη όπως είπε τα νερά περνούν και μέσα από σωληνώσεις όπου υπάρχουν καλώδια ρεύματος υψηλής τάσης.

Η παρέμβαση της Κοινότητας Δράμας στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου
Η Πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιαδου μιλώντας για το ίδιο πρόβλημα στα ΧΡΟΝΙΚΑ εξήγησε ότι η Κοινότητα ενέταξε ποσό 40.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα για την στεγανοποίηση και τις εργασίες επισκευών. Εξήγησε ακόμη ότι η Κοινότητα Δράμας θα μεριμνήσει και για τις επιπλέον ανάγκες όταν αυτές προκύψουν στην συνέχεια.
“Αυτό που αναμένουμε, είναι να ψηφιστεί πρώτα ο προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας και στην συνέχεια να αρχίσει η διαδικασία για την δημοπράτηση και την εκτέλεση των έργων που απαιτούνται για τις επισκευές στο Μουσικό Σχολείο. Εμείς ως Κοινότητα Δράμας έχουμε θέσει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε να δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία που έχουν πρόβλημα με την στέγη…” σημείωσε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας.
Εν τω μεταξύ παρά τις προσπάθειες που δρομολογούνται αυτή την στιγμή το πρόβλημα συνεχίζει να προβληματίζει και να αποτελεί μάλιστα λόγο για την κατάληψη του σχολείου, πέραν των άλλων προβλημάτων που κατέθεσαν χθες οι μαθητές, αναφερόμενοι στους λόγους που τους ώθησαν στην συγκεκριμένη κίνηση διαμαρτυρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ