Κλειστά τα σχολεία λόγω της γρίπης

0
2900

Σε σχετική απόφαση που αφορά Δημοτικά, Παιδικούς & Βρεφικούς κατέληξε χθες ο Δήμος Δράμας.

Σε διήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης και αναστολή πραγματοποίησης των μαθημάτων τους, λόγω επιδημικής νόσου προχώρησε χθες με απόφασή του ο Δήμος Δράμας.

Όπως είχαν ανακοινώσει στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας τα ΧΡΟΝΙΚΑ, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Δράμας, των εκπροσώπων της Σχολικής Επιτροπής, των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Υγιεινής, των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση με την εξάπλωση των ιώσεων στα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Δράμας.
Η εκτίμηση ότι πιθανώς να αποφασιστεί αναστολή των μαθημάτων σε κάποια από τα σχολεία ή στο σύνολό τους εάν κρινόταν επιβεβλημένο τελικώς επιβεβαιώθηκε. Για την ίδια απόφαση λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία των μαθητών που νόσησαν από ιώσεις στα σχολεία του Δήμου Δράμας κατά τις ημερομηνίες 27 και 28 Ιανουαρίου του 2020. Ακόμη θεωρήθηκε ότι η έκτακτη ανάγκη προέκυψε λόγω έξαρσης εποχικών ιώσεων με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να νοσεί και να απέχει από τα μαθήματά του.

Δημιουργήθηκαν αντιδράσεις από γονείς μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ωστόσο με την γνωστοποίηση της ανακοίνωσης δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από πλευράς γονέων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι εξέφραζαν την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρξει ανάλογη απόφαση και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Παρόλα αυτά η χθεσινή σύσκεψη των αρμοδίων, εκτιμώντας το μέγεθος του προβλήματος κατέληξε στην απόφαση ότι θα έπρεπε να υπάρξει αναστολή των μαθημάτων μόνο σε Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς καθώς και σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία εντός των ορίων του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, για δεύτερη ημέρα παρέμειναν κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Νηπιαγωγεία στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου όπως είχε αποφασίσει ο Δήμος Νευροκοπίου, ενώ όπως σημείωνε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης στα ΧΡΟΝΙΚΑ, αναμενόταν πιθανώς και παράταση στην διήμερη αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Νευροκοπίου.

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων στον Δήμο Δράμας
Η απόφαση που εξέδωσε ο Δήμος Δράμας και υπογράφηκε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού Αν. Τόλιου – Δάντζερα αναφέρει ότι “Αναστέλλει τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και των μαθημάτων τους, ήτοι: (α) βρεφονηπιακών σταθμών, (β) παιδικών σταθμών (γ) νηπιαγωγείων (δ) δημοτικών σχολείων που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας. -Τη λειτουργία όλων των Ολοήμερων Σχολείων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας -Η αναστολή των μαθημάτων και της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας, άρχεται την 30η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη. -Η αναστολή των μαθημάτων και της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της Α’ βάθμιας, παύει την 31η Ιαν. 2020 ημέρα Παρασκευή – Η άρση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών βαθμίδων της Α’ βάθμιας και των μαθημάτων, ορίζεται από την Δευτέρα 3η Φεβρουαρίου 2020, με την έναρξη της λειτουργίας τους και την πραγματοποίηση των μαθημάτων τους. Η απόφαση αυτή ισχύει από την ημερομηνία εκδόσεως της και παύει να ισχύει με την παρέλευση της 31ης Ιαν. 2020”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ