Κατάληψη χθες το πρωί στο σχολικό συγκρότημα Αρρένων

0
3891

Με τηλεκπαίδευση έγιναν τα μαθήματα από την τρίτη διδακτική ώρα και έπειτα στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, χθες από τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να χαθούν οι δυο πρώτες εκπαιδευτικές ώρες στα δυο σχολεία.
Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι καθηγητές να τους μεταπείσουν, τελικώς αυτό δεν κατέστη εφικτό. Έτσι από την τρίτη διδακτική ώρα άρχισαν να γίνονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης για τους υπόλοιπους μαθητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη διδακτέα ύλη, όπως εξήγησε στα «Χ» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Βαμβούρη, η οποία τόνισε επίσης ότι οι μαθητές που βρισκόταν μέσα στο σχολείο κάνοντας κατάληψη ήταν ελάχιστοι σε αριθμό.
Η κατάληψη έληξε λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο τα μαθήματα τόσο στο 1ο Γυμνάσιο όσο και στο 1ο Λύκειο συνεχίστηκαν μέσω τηλεκπαίδευσης μέχρι το μεσημέρι.
Σε ότι αφορά τα αιτήματα που προέβαλε η ομάδα των μαθητών που έκανε κατάληψη, σύμφωνα με όσα είπε η κ. Βαμβούρη, ήταν ότι δεν ήθελαν να κάνουν χρήση μάσκας όπως επίσης και ότι εξέφρασαν την αντίρρησή τους για το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και τη διαφωνία τους με τα πολλά επτάωρα μαθημάτων.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι μαθητές έθεταν θέμα και για τον αριθμό των μαθητών που παρακολουθούν μαθήματα ανά τμήμα που, όπως είπαν, είναι άνω των 25 ατόμων, δηλώνοντας ότι έτσι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.
Πέρα όμως από τα αιτήματα που έθεσε η ομάδα των μαθητών, η οποία προχώρησε σε κατάληψη φαίνεται ότι υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν ευρύτερα τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις σχολικές μονάδες της Δράμας. Όπως σημείωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, φέτος υπήρξε πρόβλημα με τα κενά σε θέσεις καθηγητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο αυτά τα κενά καταγράφηκαν μέχρι την περασμένη Τετάρτη και μάλιστα αποφασίστηκε ήδη η πρόσληψη αναπληρωτών από χθες, Δευτέρα. Αρκετά από τα κενά πάντως υπήρξαν στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, στις μουσικές ειδικότητες, κάτι που εν μέρη ήταν δικαιολογημένο καθώς δεν είναι δυνατόν να είναι γνωστό από την αρχή της εκπαιδευτικής περιόδου ποια όργανα θα διαλέξουν τα παιδιά.
«Στο Μουσικό Σχολείο, τα βασικά όργανα, όπως είναι για παράδειγμα το πιάνο, έχουν καλυφθεί ήδη από μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές, ενώ σε άλλα μουσικά όργανα που υπήρχαν κενά θα καλυφθούν αυτό το διάστημα με τις προσλήψεις αναπληρωτών» σημείωσε ο κ. Ευμοιρίδης προσθέτοντας πως σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σχολεία υπήρξαν κενά άλλου είδους, όπως στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ», αλλά και στην παράλληλη στήριξη. Ωστόσο όπως έσπευσε να εξηγήσει και αυτά τα κενά θα καλυφθούν με τις προσλήψεις αναπληρωτών που γίνονται ήδη από χθες.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία πρόσθεσε πως λήφθηκαν ήδη αποφάσεις από τον Δήμο Δράμας προκειμένου να γίνουν προσλήψεις επιπλέον καθαριστριών, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ