Κατάληψη το πρωί της Δευτέρας στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας

0
6070

– Τα μαθήματα έγιναν με τηλεκπαίδευση
– Για ποιους λόγους προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια οι μαθητές


Κλειστές πόρτες συνάντησαν το πρωί της Δευτέρας, μαθητές και καθηγητές, στο Σχολικό Συγκρότημα του Αρρένων, όταν προσήλθαν στο σχολείο για μάθημα. Από τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, μαθητές του 1ου Γυμνασίου, έκαναν κατάληψη του σχολείου τους, τοποθετώντας κάδους στις εισόδους, προκειμένου να εμποδίσουν την προσέλευση κατά την έναρξη των μαθημάτων.
Η κατάληψη δεν κράτησε πολύ. Λίγο μετά την έναρξη της πρώτης ώρας, οι πόρτες άνοιξαν και πάλι. Οι μαθητές και καθηγητές του 1ου Λυκείου Δράμας που στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, προσήλθαν κανονικά στις τάξεις για να κάνουν μάθημα και ακολουθήθηκε το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίς προβλήματα. Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και στο 1ο Γυμνάσιο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Οι μαθητές του Γυμνασίου, αφού διαπίστωσαν αρχικά την κατάληψη των συμμαθητών τους, αποχώρησαν και τελικώς παρακολούθησαν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, όπως είπαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας στελέχη της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Από την πλευρά των μαθητών του Γυμνασίου που έκαναν κατάληψη του σχολείου, τουλάχιστον την πρώτη ώρα του μαθήματος, αναφέρθηκαν και οι λόγοι της ενέργειάς τους. Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά στους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές διατύπωσαν ως αιτήματα της κατάληψης τα εξής:
1) Η απαλλαγή του νέου κανόνα απουσιών με βάση την ώρα που ερχόμαστε.
2) Καθαρές τουαλέτες.
3) Να τιμάμε όλες τις αργίες
4) Να μειωθούν τα εφτάωρα.
5) Αύξηση εξεταζόμενων μαθημάτων και μείωση μη εξεταζόμενων μαθημάτων.
6) Καλύτερη ποιότητα φαγητών στο κυλικείο.
7) Περισσότερος εξοπλισμός π.χ. όργανα γυμναστικής.
8) Να γίνει ξεχωριστή χορωδία για τα αγόρια του σχολείου.
9) Το σχολείο είναι κλειστό τις εξωσχολικές ώρες με αποτέλεσμα, τα παιδιά να μην μπορούν να χαρούν την καινούργια αυλή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ