Καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων στον Δήμο Δράμας εν όψει αντιπυρικής περιόδου

0
1018

Θα γίνουν εργασίες κλαδέματος, απομάκρυνση ξερών χόρτων, κλαδιών και απορριμμάτων για λόγους πυροπροστασίας

Σε δημοπράτηση των εργασιών καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων και οικοπεδικών εκτάσεων, για λόγους πυροπροστασίας, εν όψη και της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει σε λίγες ημέρες, αποφάσισε να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας εγκρίνοντας του όρους του σχετικού διαγωνισμού.
Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα, με την παρατήρηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project Δράμα 2020” κ. Αλέξανδρου Τσιαμπούση, ότι θα πρέπει ο δήμος να είναι προετοιμασμένος ώστε να μπορεί να κάνει παρεμβάσεις ακόμη και σε ιδιόκτητους χώρους όπως ορίζεται από τον Νόμο και αυτό γιατί κάθε χρόνο υπάρχει η διαπίστωση ότι υφίστανται οικοπεδικές εκτάσεις, ιδιόκτητες εκτάσεις, που δημιουργούν πρόβλημα.
Οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν με τον ανάδοχο που θα προκύψει αφορούν την κοπή χόρτων με χορτοκοπτικά εργαλεία, το κλάδεμα δέντρων με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας για φωτιά, τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση ξερών χόρτων, κλαδιών και απορριμμάτων και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των εργασιών που απαιτούνται.
Ο σκοπός των εργασιών είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του κινδύνου έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών που δημιουργείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης και θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του δήμου, έχει ελάχιστο προσωπικό του που αριθμεί μόλις 3 εργάτες ΥΕ Πρασίνου και 1 εργάτη ΔΕ Συντηρητών και δεν επαρκεί για να εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των κήπων πάρκων και γενικότερα των χώρων πρασίνου (κλαδεύσεις, κουρέματα χλοοτάπητα, κλπ.).
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι οι παραπάνω χώροι δεν αποτελούν διαμορφωμένους χώρους πρασίνου και δεν συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη εκτέλεσης του έργου συντήρησης κήπων πάρκων. Ως εκ τούτου δεν αποτελούν υποχρέωση του αναδόχου της εν λόγω εργασίας και άρα είναι απαραίτητο το έργο του καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων και οικοπεδικών εκτάσεων για λόγους πυροπροστασίας, να ανατεθεί με διαγωνιστική διαδικασία σε ιδιώτη εργολάβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ